Fudbal

Direktno.rs

23. 10. 2020. 11:03 2

"Kad mogu na splavu 4-5 sati, mogu da igraju i 45 minuta" ANALIZA NAŠEG FUDBALA

Rade Bogdanović, bivši fudbalski reprezentativac i as sarajevskog Željezničara i madridskog Atletika, komentarisao je utakmicu između Hofenhajma i Crvene zvezde (2:0) i slikovito objasnio gde su crveno-beli danas i generalno naš fudbal. Iskreno, objektivno, detaljno je analizirao i opravdano kritikovao gde smo danas...

Prvo o Zvezdi...

- U ligi bez briga koji god meč da odigrate, to je trening igračima Hofenhajma. Zvezda je imala jednu dobru utakmicu, to je derbi, i tu možete da pokažete kvalitet - rekao je nekadašnji fudbaler.

O Kangi?

- Ako me pitate, meni taj Kanga nije neki nedostatak, egoista, samo šutira, individualac. Nije klasa. Samo vidi gol...

A na pitanje da li će Zvezdini igrači moći da izdrže do kraja utakmice, usledio je odgovor koji prikazuje pravo stanje našpeg fudbala.

- Kad mogu na splavu da budu četiri-pet sati, onda mogu još 45 minuta da odigraju.

Na kraju poraz - 0:2.

- Videlo se da fizički ne mogu da pariraju. Nije lako trčati za loptom, bolje je imati u nogama. Oni to nisu uspeli, jer da bi to uradili morate imati sposobne igrače da to rade. Zvezda u organizaciji igre i kreativnosti kaska. Nema igrača za tu priču. Nije lako biti navijač Zvezde i Partizana i gledati ovu vrstu fudbala.

Na skeneru Bogdanovića bio je Ben.

- Kod 1:0 činjenica je da treba da razmišljate da postignete gol. Da li je Stanković zakasnio sa reakcijom...hm...ne znam ni da ih je uveo ranije... Ovaj Ben je ličio kao da ga je neko naterao da igra. Momak je ušao, nije se ni oznojio. Da je ušao ranije, samo bi nas više nervirao.

Stankovićeve izmene...

- Evidentno je da ova ekipa nema kvalitet da igra dobar fudbal, ova ekipa nema kreativnost.

Na konstataciju voditeljke da će se igrati još utakmica, nekadašnji centarfor Verdera je kroz osmeh rekao:

- Igraće se dosta utakmica i gledaćemo te utakmice i nerviraćemo se, pretpostavljam. Ali nema kvalitetnog, kreativnog i brzog igrača. U jednom momenetu Pavkov, Ben i Vukanović su ličili jedan na drugog. Bez kretnje, bili su statisti. To je kad se opredelite da igrate na rezultat. Da ne primite gol, a ako ga date onda super. Međutim, jako je teško otići u Nemačku i razmišljati na taj način - sumirao je Bogdanović.

Istina, objektivnost, realnost. Srpski fudbal i Crvena zvezda.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati