Fudbal

Milan Zarić

20. 10. 2020. 22:59 0

Junajted nokautirao PSŽ, "petarda" Barse

Fudbaleri Pari Sen Žermena, prošlosezonski finalisti Lige šampiona, neslavno su započeli elitno takmičenje, budući da su kod kuće izgubili od Mančester junajteda - 1:2. Lacio je na startu bio silan, jer je u Rimu bez mnogo problema savladao Dortmund sa 3:1, Barselona je pregazila Ferencvaroš (5:1), dok su Čelsi i Sevilja, poslednja dva osvajača Lige Evrope, odigrali bez golova.

Derbi prvog dana Lige šampiona bez ikakve dileme odigran je na "Parku Prinčeva", gde je PSŽ dočekao Mančester junajted. Iako je pred okršaj sa "crvenim đavolima" francuski prvak slovio za favorita, već u prvom poluvremenu je moglo da se nasluti da će teško potvrditi tu ulogu.

Jer, izabranici Olea Gunara Solskjera su bili ti koji su prvi došli do prednosti, i to u 23. minutu, kada je sa penala pogodio Bruno Fernandeš. Nespretno je u kaznenom prostoru startovao Dijalo, sudija Lahoz je pokazao na belu tačku, zatim je tu odluku i proverio pomoću VAR tehnologije, koja je potvrdila da je bio u pravu.

Odgovornost je, kao što radi od dolaska u Junajted, preuzeo Fernandeš, te je tako doneo prednost "đavolima".

Međutim, nisu se tek tako predavali domaći, pa su do izjednačenja došli u 55. minutu. Tada je korner izveo Nejmar, loše se u kaznenom prostoru snašao Marsijal, koji je zatresao sopstvenu mrežu i na taj način je vratio Parižanme u život.

I kada se očekivao preokret izabranika Tomasa Tuhela, do njega nije došlo, naprotiv. Junajted je bio taj koji je zadao konačan udarac, pa je posle asistencije Pol Pogba pogodio mrežu "svetaca" i doneo Junajtedu neočekivanu pobedu.

Za razliku od PSŽ, nikakvo iznenađenje nije dozvolila Barselona, koja je na svom terenu demolirala Ferencvaroš sa 5:1. Katalonci su u velikoj meri pitanje pobednika rešili u prvom poluvremenu, kada su Lionel Mesi sa penala i Ansu Fati doneli velikih 2:0.

Međutim, nisu se igrači Barse tim rezultatom zadovoljavali, pa je tako svaku dilemu razrešio Kutinjo u 52. minutu. Karatin je u 70. samo uspeo da smanji zaostatak, ali je ujedno i naljutio izabranike Ronalda Kumana, koji su preko Pedrija i Dembelea došli do ogromnih 5:1.

Siguran je na svom terenu bio i Lacio, koji je bez mnogo problema savladao Dortmund sa 3:1. Da će Rimljani da se raduju, mogli je da se nasluti već posle 20-ak minuta, kada su imali dva gola prednosti.

Imobile je u šestom minutu doneo vođstvo, da bi Marvin Hic autogolom duplirao prednost . Neizvesnost je pokušao da vrati Haland, međutim sve dileme je otklonio Akpa Akrpo u 76. minutu. Za Lacio je na ovom meču Milinković Savić igrao do 67. minuta.

Kada je reč o ostalim mečevima, Čelsi i Sevilja su odigrali bez golova, Lajpcig je očekivano savladao Bašakšehir sa 2:0, dok su Ren i Krasnodar podelili bodove - 1:1.

LIGA ŠAMPIONA, 1. KOLO

SREDA

GRUPA A

18.55 Salcburg - Lokomotiva Moskva
21.00 Bajern Minhen - Atletiko Madrid

GRUPA B

18.55 Real Madrid - Šahtjor
21.00 Inter - Borusija Menhengladbah

GRUPA C

21.00 Mančester siti - Porto
21.00 Olimpijakos - Marsej

GRUPA D

21.00 Ajaks - Liverpul
21.00 Mitjiland - Atalanta

UTORAK

GRUPA E

Čelsi - Sevilja 0:0
Ren - Krasnodar 1:1 (0:0)

GRUPA F

Zenit - Klub Briž 1:2 (0:0)
Lacio - Borusija D. 3:1 (2:0)

GRUPA G

Dinamo Kijev - Juventus 0:2 (0:0)
Barselona - Ferencvaroš 5:1 (2:0)

GRUPA H

PSŽ - Mančester junajted 1:2 (0:1)
Lajpcig - Bašakšehir 2:0 (2:0)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati