Fudbal

Direktno.rs

19. 10. 2020. 10:36 16

Recite, ko je zvao sudiju: Karadžić, Kokeza, Vučić...?

Kakav je bio derbi u najavi, takav je i bio na terenu: slab fudbal, ali jake optužbe. Tako je generalni direktor Partizana Miloš Vazura "pobedio" izjavivši da je "jedna osoba zvala sudiju Novaka Simovića na poluvremenu" pa je on promenio kriterijum i kumovao izjednačenju Zvezde.

Ko je ta osoba, pitao je odmah posle meča Vazuru sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela želeći da "on ili otkrije ime ili da ne dezavujiše i obmanjuje narod i navijače". Pa, ko je mogao da zove Novaka Simovića?

Njegov šef Milan Karadžić, šef svima Slaviša Kokeza (predsednik FSS) ili možda vrhovni šef i šef svih šefova Aleksandar Vučić? Računamo, ako je predsednik Srbije mogao da zove Aleksu Vukanovića pre meča sa Jang Bojsom i da mu prenese da mu se "javilo da će baš on dati gol za prolazak Zvezde u Ligu šampiona, zašto se ne bi javio i Simoviću da mu kaže kako "mu se snilo da će biti 1:1 u Humskoj". 

Srpski fudbal je, kao jasna slika u ogledalu države, u velikom mulju, odavno je po vokabularu i aferama u rangu Parova i Farme, pa su takve i optužbe - provokativne na nivou skandala. A, odgovora pravog nema, niti iko očekuje da će ga biti, jer ako Goran Vesić ne odgovara Ivanu Ivanoviću odakle mu novac za letovanje, što bi Vazura ljudima iz Zvezde, ali i celoj Srbiji, preneo saznanje o navodnom "nalogodavcu".

A, i objašnjavao šta će navijači na terenu iza gola Zvezde kad su mogli tamo da budu samo fotoreporteri i obezbeđenje, ili ložama. Mogao bi jedino Novak Simović da se oglasi i kaže da li ga je neko zvao i o kojoj osobi je reč. I to je "Nemoguća misija 76".

Suština cele ove humoreske od 163. večitog derbija je da se pokrije slab fudbal, nedostatak kvaliteta, da se navijačkoj masi koja je odavno prestala da bude realna zamažu oči raznim optužbama, spinovanjima na društvemnim mrežama i da nikome u upravama ne fali dlaka sa glave. A, remijem su svi zadovoljni. Partizan nikad u bezizlaznijoj situaciji nije bio pred derbi (Bajbek nespreman, Holender i Šćekić povređeni, Natho, Stefanović i Marković roviti) i za vreme njega (Sumi povređeno oko u 12. minutu, Natho, Stevanović tražili izmene, Marković povređen završio meč) i prezadovoljan je bodom jer je to više od maksimuma, dok je Zvezda (i bez Ivanića i Kange) prekinula crni niz u derbijima, postigla je posle 435 minuta gol, ali morala je mnogo bolje, jer ko zna kada će joj se ponoviti da u jedan derbi uđe kao apsolutni favorit.

Obe uprave kao nezadovoljne a prezadovoljne, navijači će još dan-dva da se koškaju i prozivaju po društvenim mrežama i kako stari kažu "sneg će prekriti breg". Život ide dalje, Partizan se okreće Kupu Srbije, a Zvezda Ligi Evrope.

A, odgovor na pitanje "Ko je zvao Simovića na poluvremenu"? Nažalost, ko god da ga je zvao nije uticao na činjenicu da je korner postojao, kao i penal posle njega, da je remi realan ishod, a fudbal je bio loš. Očekivano, analiza derbija stade u jednoj proširenoj rečenici. A, nekako smo učeni da se uvek ponadamo da gore od prethodnog ne može.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati