Fudbal

Direktno.rs

14. 11. 2020. 20:11 8

BAČENE PARE Kokeza podelio igračima po 25.000 evra za pobedu koja ne vredi!

Vest koju je donela "Politika" 15. oktobra, da je FS Srbije platio 25.000 evra svakom igraču za pobedu u Norveškoj, u polufinalu Lige nacija, jeste u najmanju ruku - bez presedana. A samo je nova u nizu poduže liste dokaza nakaradne politike koju vodi čelnik FS Srbije Slaviša Kokeza i grupa oko njega. Danas, mesec dana kasnije, ispostavilo se da su to bile bačene pare, jer Srbija nije otišla na Evropsko prvenstvo (ni posle 20 godina) nakon blamaže sa Škotskom u beogradskom baražu za Evro.

FS Srbije nije privatan klub, a vodi se kao privatna prćija, već Savez, sa svojim Statutom i pravilnicima. I za nagrade. Srbija je pobedila Norvešku, prošla u finale baraža. I? Šta je uradila? Plasirala se na EURO? Pa, nije, Škotska nas je ostavila u blatu. I zato igrači nisu zaslužili nikakvu premiju iz kase Saveza. Niti je normalno da se troši 300.000-350.000 na premije za utakmicu koja je samo jedna od dve utakmice baraža.

Niti igrači Srbije zaslužuju da imaju premije za igranje u nacionalnom timu za obične utakmice a sasvim opravdano zaslužuju, što piše u pravilniku, da raspodele 20 odsto nagrade za plasman na EURO ili Mundijal. To je sasvim drugi par čarapa, jer je to dodatni novac koji su igrači zaradili za Savez.

Posebno je pitanje za Kokezu ko plaća premiju? Možda on sam kao privrednik koji zarađuje milione, možda neka "bratija"? Ne. Oni ne plaćaju ni obećano iz kase Saveza, a svakako ne na stotine hiljada iz svog džepa.

Obećao je Kokeza nedavno da će uplatiti iz kase Saveza po mizernih, ponižavajućih 500 evra svakom igraču, štrajkaču gladi Borca, Jagodine i Donjeg Srema i kad su mu se oni zahvalili na "velikodušnosti" i rekli da novac iz Saveza preusmeri na lečenje devojčice Sofije Markuljević, onda se vrhovnik naljutio pa nije ni zvanično donesena odluka na IO FSS o toj temi.

Ume Kokeza lepo da obeća, pa da se kao i njegov vrhovni i idejni vođa pravi lud. Dug je spisak Kokezinih obećanja (Nacionalni stadion, rekonstrukcija Saveza, borba protiv korupcije, nameštanja rezultata, sudijskih lakrdija...), baš kao i Vučićevih, ali ovde je suština da reprezentativci Srbije ne smeju da postanu plaćenici, već da igraju za grb i otadžbinu iz punog srca.

Kaako su igrali protiv Škotske do domovine im nije stalo. A Kokezi još manje...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati