Fudbal

Milan Zarić

14. 10. 2020. 07:08 4

PORAZ U NAJAVI Protiv Turske bez sedmorice?

Fudbaleri Srbije večeras (20.45) gostuju Turskoj u četvrtom kolu B divizije Lige nacija, u duelu koji bi mogao da bude ključan u borbi za opstanak. "Orlovima" je očajnički potrebna pobeda kako bi pobegli sa začelja, a do nje će morati da dođu bez šest igrača koje je za ovu reprezentativnu akciju pozvao selektor Ljubiša Tumbaković.

Naime, selektor Srbije neće moći da računa na zamenika kapitena Dušana Tadića, ali ni na Luku Milivojevića, Strahinju Pavlovića, Marka Grujića, Aleksandra Kataija, Sašu Zdjelara i Emila Rockova, pa je jasno da će doći do novih tumbanja.

Svestan je toga i Tumbaković, ali i ne brine mnogo oko toga, jer, kako je rekao, glavni cilj je bio plasman u finale baraža.

- U ovom oktobarskom ciklusu smo imali prioritet, a to je plasman u finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo i mi smo taj cilj ostvarili. Na okupljanje smo doveli tridesetak igrača, u dogovoru s klubovima neke igrače smo oslobodili, a bez obzira na stanje na tabeli učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat - bilo je sve što je rekao Ljubiša Tumbaković.

Čini se da nije toliko zabrinut zbog stanja na tabeli, koje je deprimirajuće. Naime, posle tri odigrana meča Srbija je na poslednjem mestu sa svega jednim bodom, i to onim osvojenim protiv Turske na Marakani. Preostala dva meča, protiv Rusije i Mađarske, izgubljeni su. Turska je tik iznad nas sa bodom više, pa je jasno zbog čega će ovo gostovanje biti i te kako bitno.

Pobeda je imperativ, u suprotnom - bićemo blizu ispadanju iz ovog ranga i povratku među selekcije koje pripadaju trećoj evropskoj ligi.

Novo tumbanje "orlova"

S obzirom na to da Ljubiša Tumbaković neće moći da računa na šest pozvanih igrača, od kojih su njih trojica bili starteri, jasno je da će doći do novih rokada u nacionalnom timu.

Tako se očekuje da se Turcima suprotstavi sledeći sastav: Dmitrović, Milenković (Maraš), S. Mitrović, Kolarov, Lazović, Ne. Maksimović, Lukić, Ristić, Đuričić, MIlinković Savić, A. Mitrović.

LIGA NACIJA, B DIVIZIJA

GRUPA 3

SREDA

20.45 Rusija - Mađarska
20.45 Turska - Srbija

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati