Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Fss.rs ]

13. 10. 2020. 10:23 0

U Turskoj bez Tadića, Katai i Zdjelar pušteni za derbi

Fudbalske reprezentacija Srbije otputovala je za Istanbul gde će sutra uveče (20,45) igrati protiv Turske u četvrtom kolu "B" divizije Lige Nacija, a selektor Ljubiša Tumbaković iz sastava je izostavio iz raznih razloga sadmoricu igrača. Nema zamenika kapitena Dušana Tadića, pa Luke Milvojevića, Marksa Grujića, Strahinje Pavlovića i golmana Emila Rockova, dok u Aleksadnar Katai i Saša Zdjelar takođe ostali u Beogradu i priključili se svojim ekipama u pripremi za večiti derbi. Miloš Veljković je bio samo u Oslu a posle meča se vratio u Bremen.

Selektor Ljubiša Tumbaković je posle poraza od Mađarske najavio neke rezove, a ko je zbog čega izostavljen sa meča na "Turk areni" valjda će objasniti kad se vrati. Sva odsustva imaju logična opravdanja, samo možda kod Luke Milivojevića koji je u Oslu doneo ono što treba u produžecima, ali je protiv Mađara bio neprimereno slab, može da se stavi znak pitanja. Ali samo zbog prošlosti i sukoba sa Savezom. Tadić je umoran, Grujić bolestan, Rockov treći golman, Pavloviću nedostaje rad na treninzima, dok su Katai i Zdjelar samo izgubili sedam dana treninga i priprema za derbi pa je logično da ih ne opterećuje putem ako na njih dvojicu ne računa za meč.

Mihailo Ristić, koji je oduševio igrom na debiju u Oslu rekao je pred odlazak nešto što bi trebalo da bude svim igračima u glavi kad navuku dres "orlova".

- Možda nije bio najjednostavnijni i najlakši način da se debituje za A nacionalnu selekciju. Utakmica u Oslu je bila jako teška, pre svega odgovornost je bila velika. Srbija je zemlja fudbala i zato je bila ogromna odgovornost na svima nama. Bar ja tako gledam - rekao je Ristić za sajt FSS, pa dodao - Bilo je jako važna utakmica na mentalnom planu, kontrolisali smo je 120 minuta, ključ je bio u našim rukama. Imali smo padove i oscilacije ali ne značajne, a rezultat je trebao da bude ubedljiviji. Generlano, prva utakmica, debi je na rezultatskom planu bio odličan i to je bilo ipak na prvom mestu - istakao je Ristić za sajt FSS.

U sportu treba gledati napred, poručio je Ristić, ali ne predaleko.

- Protiv Mađara smo bili emotivno ispražnjeni, neki igrači i fizički iscrpljeni, ali bez obzira ta utakmica je iza nas. Ne treba se vraćati na nju, svu pažnju moramo da usredsredimo na Tursku. Škotska? Daleko je taj meč, da se fokusiramo prvo na Tursku a o Škotima je rano pričati - rekao je Ristić koji je u mlašim kategorijama bio deo selekcije koja je 2015. godine osvojila planetu na SP na Novom Zelandu, ali kao i Jović otkazao je poziv selektoru Paunoviću.

Dušan Vlahović je sublimirao i on svoj debi za A tim u porazu od Mađarske u Beogradu.

- Drago mi je što sam debotovao a s druge strane postoji jako gorak u ustima zbog rezuzltata. Ta utakmica je iza nas, okrećemo se Turksoj u nadi da ćemo pobediti i da ćemo ostaviti što bolji utisak - kaže mladi napadač Fiorentine - Sve je novo za mene bez obzira što sam prošao sve mlađe selekcije. Biti u "A" timu je drugačije, čast i zadovoljstvo. Snalazim se jako dobro, prihvatili su me, sa nekima se privatno družim i lakše mi je.

On je za razliku od Ristića govorio i o finalu baraža sa Škotskom u Beogradsu 12. novembra.

- Meč sa Škotskom je najbitniji, moramo biti koncentrisani, posvećeni i dati sve za pobedu. Ako budemo dali sve od sebe i ako budemo imali pristuo kao u duelu sa Norveškom neće biti problema. Plasiraćamo se na EP - optimist je Vlahović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati