Fudbal

Direktno.rs

05. 10. 2020. 16:46 3

OFK BEOGRAD TONE Tavori u trećoj ligi, klub se raspada

OFK Beograd, nekadašnji gigant jugoslovenskog i srpskog fudbala, danas je pao na najniže grane u svojoj istoriji. Klub se nalazi na dnu Srpske lige Beograd i ako nastavi da pruža ovakve partije, preti mu selidba u četvrti rang našeg fudbala, a koliko su problemi kluba sa Karaburme veliki, svedoči to što je već nekoliko funkcionera podnelo ostavke, saznaje Direktno.rs.

Klub sa Karaburme je u Jugoslaviji imao značajnu ulogu, bio je pet puta šampion Jugoslavije (sve kao BSK), dok je šest puta bio vicešampion (četiri puta kao BSK i dva puta kao OFK). I to nije sve od uspeha OFK Beograda, budući da je četiri puta osvajao Kup Jugoslavije. Pritom, iznedrio je velike asove poput Ilije Petkovića, Slobodana Santrača, za "romantičare" su igrali Josip Skoblar, Spasoje Samardžić, Dragoslav Stepanović, Mitar Mrkela...

Ipak, sve je to daleka prošlost, budući da se sada OFK Beograd bukvalno bori za goli život. Daleko je od elitnog ranga srpskog fudbala, budući da se nalazi u Srpskoj ligi Beograd, gde pruža partije ispod potrebnog nivoa. Trenutno su plavo-beli na 14. mestu, pa im, ukoliko ovako nastave, preti selidba i u četvrti rang. Dakle, budućnost nimalo ne obećava.

A šta je razlog ovakvog posrtanja "romantičara"? Njih je više. Najpre, tu su finansijski problemi koji datiraju iz prošlosti, ali to nikako ne amnestira sadašnje rukovodstvo na čijem je čelu Nino-Došen Majkić, koje nije uspelo da pomeri OFK Beograd sa mrtve tačke i pogura ga napred.

U klubu vlada opšte nezadovoljstvo, a kako saznaje Direktno.rs iz dobro obaveštenih izvora, nekoliko funkcionera je podnelo ostavke. Tako su otišli jedan član Skupštine, koji je inače veteran i bivši fudbaler OFK, zatim zamenik predsednika Upravnog odbora, tim menadžer, koji je pravio selekciju igrača u dogovoru sa trenerom Mićovićem i predsednikom UO, kao i predsednik Nadzornog odbora.

Da li su svi ti ljudi iz moralnih ili nekih drugih razloga podneli ostavke, za sada nije poznato.

Naredni dani daće odgovor na pitanje da li je ovo kraj odlascima, kao i da li će OFK Beograd uspeti da pronađe svetlo na kraju tunela, koji je za sada prilično mračan za "romantičare".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati