Fudbal

S. I.

30. 09. 2020. 13:25 0

Čupić za Direktno: Svi Jermeni su došli na Kipar

"Svi fudbaleri Ararat-Jermenije na koje računa trener Kampanja su ovde, ostala su torjica Jermena kod kuće odlukom trenera. Na Kipar smo stigli u najjačem sastavu", raportira po sletanju golman Ararat-Jermenije Stefan Čupić.

UEFA je juče oko 16.00 časova šokirala Jermene odlukom da se ipak duel sa Crvenom zvezdom igra na Kipru.

- Razočarani jesmo, a s druge strane bezbednost je najvažnija, život nema cenu. Prihvatili smo odluku UEFA kao najnormalniju iako je situacija u Jerevanu nepromenjena. Mirno je, rat se vodi u Nagorno Karabahu - kaže za Direktno Stefan Čupić, golman Ararat-Jermenije.

Šanse prvaka Jermenije su se još više smanjile.

- Zvezda je bila i ostala favorit, ali mi smo imali šansu da kod kuće ispišemo istoriju. Potpuno je drugačije igrati na 990 metara nadmorske visine i 15 stepeni i na 200 metara nadmosrke visine u Nikoziji na temperaturu od preko 30 stepeni koliko nas je sačekalo kad smo sleteli. Uz sve to, Zvezda je već igrala protiv Omonije pre dve nedelje pa i teren poznaje.

Ararat-Jermenija je ekipa sastavljena od stranaca, ali svi Jermeni na koje je trener Dijego Kampanja računao su sleteli u Larnaku.

- Svi fudbaleri Ararat-Jermenije na koje računa trener Kampanja su ovde, ostala su trojica Jermena kod kuće odlukom trenera. Na Kipar smo stigli u najjačem sastavu spremni da damo sve od sebe. Naša ekipa je legija stranaca, dogodi se da ne bude nijednog Jermena u startnoj postavi.

Klub koji je osnovan 2017. godine ove sezone krasi neverovatna borbenost a sva tri meča u Evropi ove sezone završena su u produžecima ili penalima.

- Čak pet puta smno igrali produžetke u ovoj sezoni. U Evropi smo od Omonije ispali u produžetku, protiv Fole Eš smo sa igračem manje jurili gotovo ceo meč dva gola razlike, stigli i prestigli, Celje smo eliminislai u dodatnih 30 minuta. Skupo žemo prodati kožu i sada, stručni štab je skenirao Zvezdu, plan igre je pripremljen pa ćemo videti.

U penal seriji i Čupić može da bude adut jer dobro brani penale.

- Daj Bože da dođemo do penala...

Zvezda je prilično golgeterski raspoložena ali straha kod Čupića nema iako su ga navijači crveno-belih prozivali na društvenim mrežama jer je "partizanovac".

- Navijam samo za košarkaški klub Partizan, a u fudbalu sam "romantičar". I to ne krijem i to nema veze sa ovom utakmicom. Pa, mlađi brat Miloš je član crveno-belih koji je na pozajmici u Zlatiboru. Dakle, Zvezdu poštujem, u karijeri sam sa OFK Beogradom i Voždovcem odigrao mnogo mečeva protiv njih, imam mnogo prijatelja koji su igrali za ovaj klub, ali sutra ću sve učiniti za pobedu svog tima - ističe Stefan, poslednja prepreka crveno-belima na putu do Lige Evrope.

Zvezda ne pamti po lepom poslednje gostovanje u Nikozoji...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati