Fudbal

Direktno.rs

29. 09. 2020. 13:22 0

Stolica otpisao generaciju '98 i zvao levog beka Dinama

Uroš Račić, Luka Adžić i ostali igrači generacije 98. trebalo je da budu nosioci mlade selekcije Srbije u ovim kvalifikacijama, ali selektori, prvo Nenad Milovanović, pa Ilija Stolica uspeli su da sa veoma talentovanom grupom zabeleže najlošiji rezultat u poslednjih 20 godina. Šanse za plasman na EP ne postoje odavno, za mečeve sa Poljskom 9. oktobra i Estonijom četiri dana kasnije selektor je sa spiska skinuo sve igrače godišta 1998. i počeo, kako sam kaže, uigravanje za naredni ciklus.

- Gledamo u budućnost. Кako smo ostali bez realne šanse da se plasiramo na Prvenstvo Evrope, odlučili smo da se, uslovno rečeno, zahvalimo generaciji 1998. i okrenemo onima koji će dobiti priliku da se nametnu za naredne kvalifikacije. I do sada smo praktikovali da minimum pola selekcije bude sastavljeno od igrača koji imaju pravo nastupa i u narednom ciklusu, sada smo tu lestvicu samo podigli.

Posle tri vezana plasmana među najbolje selekcije u ovom uzrastu, rezultata kojim mali broj evropskih saveza može da se pohvali, sledi restart i praktično već sada priprema za sledeći ciklus kvalifikacija.

- Кada se sve okonča uradićemo analizu pređenog puta. Znam da sam uzeo vruć krompir, suočio se sa mnogo problema na koje nismo mogli da utičemo, pre svega činjenice da veliki broj igrača nije igrao za svoje klubove. Pored njihovih imena stajali su ozbiljni klubovi a dešavalo se da nisu odradili nijedan trening sa njima. Bilo je i povreda, pauze uzrokovane pandemijom korona virusa. Do sada smo imali zajedno svega 12 treninga, jednostavno takve su okolnosti. Bez obzira, gledamo napred, okrećemo se budućnosti, a prioritet ostaje da budemo servis „A“ timu - rekao je Stolica.

Pored Adžića i Račića, Pavlovića i Vlahovića koji su u A timu, nema Alekse Trezića, Marka Ilića, Strahinje Bošnjaka, Ranka Veselinovića, Nikole Čumića, Veljka Birmančevića, Igora Zlatanovića, Luke Ilića, Erhabna Mašovića, Dejana Joveljića... Ima novih imena kao što su Daničić, levi bek iz zagrebačkog Dinama.

Na psisku su:

Golmani: Petrović (Čukarički), Popović (Partizan), Milojević (OFK Bačka).

Odbrana: S. Marković (Olimpijakos), Daničić (Dinamo Zagreb), Eraković (Crvena zvezda), Mićević (Mladost), Kamenović (Čukarički), Šehović (Makabi N.), Mitrović (Linc).

Vezni red: Topić (Vojvodina), F. Stevanović, D. Stojković (Partizan), Petrović, Gavrić, Nikolić (Crvena zvezda), I. Ilić (Verona), J. Lukić (Čukarički), Milosavljević (Voždovac), V. Lukić (Radnik)

Napad: Stuparević (Votford), Tedić (Cvole), Vidosavljević (Čukarički), Bosić (Olimpija), Nešković (Inđija).

U Grupi "5", Srbija 9. oktobra igra u Gornjem Milanovcu (18.00) protiv Poljske a 13. oktobra gostuju u Estoniji (15.00). Na tabeli posle osam kola Rusija vodi sa 17 bodova, Poljska ima bod manje, Bugarska 11, Srbija 8, a Letonija i Estonija po 4 boda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati