Fudbal

Milan Zarić

28. 09. 2020. 23:03 0

Arsenal poveo, a onda osetio moć Liverpula

Fudbaleri Liverpula su vezali i treću pobedu u Premijer ligi, jer su u derbiju trećeg kola na svom terenu savladali Arsenal sa 3:1.

"Crveni" su furiozno ušli u sezonu, slavili su na uvodna dva meča, od kojih je jedan bio protiv Čelsija, pa su s razlogom bili favoriti na meču sa Arsenalom.

I u skladu s tim su i ušli u meč, budući da su od početka stvarali šanse, međutim nisu tek tako mogli do gola Bernda Lena. A onda - šok. Arsenal je prvi put šutnuo ka golu protivnika u 25. minutu i odmah je dao gol. Aleksandr Lakazet je iskoristio grešku Robertsona, matirao je golmana "crvenih" i nagovestio mogući trijumf na Enfildu.

Da od toga neće biti ništa, bilo je jasno samo tri minuta kasnije. Loše je u tom 29. minutu intervenisala odbrana "tobdžija", što je znao da materijalizuje Sadio Mane, koji je vratio meč na sam početak.

Međutim, samo tri minuta kasnije došlo je do potpunog preokreta. Ostao je sam Endi Robertson, koji je savladao Lena i doneo prednost "crvenima".

U drugom poluvremenu najbolju šansu za izjednačenje imao je Lakazet, koji je izašao sam pred Alisona, ali nije uspeo da ga savlada. Konačan rezultat postavio je Žota u 88. minutu, što je bio njegov debitantski gol u crvenom dresu, koji je postigao samo osam minuta nakon što je ušao u igru umesto Manea.

Liverpul je posle treće pobede u šampionatu izbio na drugu poziciju (ima isti broj bodova, ali slabiju gol-razliku od Lestera), dok je Arsenal pao na petu poziciju, sa šest osvojenih bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati