Fudbal

S. I. [ Izvor: Sportski žurnal, Mozzartsport ]

24. 09. 2020. 14:42 1

Partizan i Voša za prolaz i koeficijente Srbije

Partizan od 19.00 časova večeras gostuje Šarlroi, a Vojvodina sat kasnije započinje duel u Liježu protiv Standarda u trećem kolu kvalifiakcija za Ligu Evrope i obe naše ekipe igraju za prolaz, ali i šansu da Srbija ostane u trci za 15. mesto na UEFA listi koeficijenata država koje garantuje igranje u Ligi Evrope u sezoni 2022/23.

Srbija se nalazi na 16. mestu sa koeficijentom 23,625, dok Danci ispred nas imaju 25,500, Kiprani 26,375. Crvena zvezda,. TSC, Partizan i Vojvodina do sada su doneli Srbiji 2,375 boda što je 11. učinak do sada. Zvezda je osvojila 4,00, Partizan 3,00, TSC, 2,5, Vojvodina nije još ništa što je ukupno 9,5 bodova. Kad se podeli sa četiri učesnika koeficijent je 2,375. Od nas su bili bolji do sada Irci (2,833), Izraelci, Norvežani (po 2,750), Kiprani (2,625), Poljaci, Mađari, Italijani, Englezi i Španci (svi po 2.500).

Šarlroa jeste tim u najboljoj formi u Belgiji, što danima ističu i Ivan Vukomanović, Ranko Stojić, Nemanja Antonov, Nenad Jestrović ali svi od reda daju prednost crno-belima.

- Šarlroa ima i fizički jaku ekipu, Iranac Rezai je udarna snaga i dobar realizator, ali jedno je igrati domaću ligu a drugo Evropu. Partizan ima iskusnije igrače koji imaju mnogo evropskih utakmica u nogama kao Natho, Stojković, Lazar Marković, a i Sale Stanojević je ozbiljan trener, dobar taktičar koji će umeti da pripremi ekipu da odigra na rezultat i prođe. Optimista sam - prokomentarisao je za Direktno Nenad Jestrović, nekadašnji golgeter Anderlehta i sada fudbalski menadžer.

Ranko Stojić je na stranicama "Sportskog žurnala" nagovestio šta bi Stanojević mogao i da uradi.

- Ako Stanojević bude igrao bez Šćekića može da postigne pogodak. Međutim, primiće jedan više sigurno. Napadač Šarlroa Rezai lako postiže golove. On je gazda tima. Nezgodan je Nikolson sa Jamajke. S druge strane, realan problem Partizana je odbrana. Znatno slabija u odnosu na vezni red i napad. Ozbiljan "disbalans” - rekao je Ranko Stojić - Ali, pobediće crno-beli. Iako nosim lepe uspomene iz Šarlroa, voleo bih da to bude Partizan. Međutim, moram da ponovim: da biste igrali ofanzivno, morate da imate dobru odbranu.

Stanojević će pojačati defanzivu, zato će Aleksandar Šćekić igrati u paru sa Sašom Zdejlarom, dok će Bibras Natho biti ofanzivniji a Sejduba Suma početi sa klupe. Poslednju liniju ispred Vladimir Stojkovića činiće Aleksandar Miljković, Bojan Ostojić, Uroš Vitas i Slobodan Urošević. Napadački trio trebalo bi da čine Lazar Marković, Umar Sadik i Takuma Asano. Jaka odbrana, smanjen broj grešaka u "drugom pasu" i dobra ofanzivna tranzicija. To će biti recept da kad Škot Bobi Maden odsvira kraj (tv prenos od 19.00 na RTS 1, Arenisportg 1) crno-beli pobednički napuste Šarlroa i okrenu se plej-of meču sa Lehom u Beogradu.

Vojvodinu čeka Standard. Ne tako visok standard ekipe kao nekada ali sigurno dovoljno dobar da se proglasi favoritom protiv Vojvodine.

Za razliku od Šarlroa, ekipa Standarda igra agresivno ali se ne oslanja na snagu. Tehnički je potkovanija, Gojko Cimirot i Mehdi Karsela određuju kvalitet igre, povređenog Ularea menja uglavnom Felipe Avenati, takođe 196 santimetara visoki špic.

- Vojvodina mora da bude oprezna, jer Standard diktira jak ritam i spremni su ih konstatno opterećuju napadaima preko krila. Skladan su tim, opasni a trenutno imaju i iskusne igrače kao što su Karsela, Cimirot, ali i mlade talentovane igrače kao Vanhujzden, Raskin, Damjan Pavlović. Dobra odbrana, brz kontranapad i naravno sreća mogu doneti Vojvodini prolaz. Navijam da Lalatović izađe kao pobednik, ali realno Standard je favorit - ne krije Jestrović.

Levi bek Nemanja Antonov igrao je za Muskron u Belgiji i smatra u izjavi za "Mocartsport" da Standard nije nepremostiva prepreka za Vojvodinu.

- Standard je dobar sastav, ali potpuno drugačiji od Šarlroa. Ekipa iz Liježa se više oslanja na individualni kvalitet nego na timsku igru, ima dvojicu-trojicu igrača koji uvek mogu da naprave razliku na terenu. Oni nisu u tako dobroj formi, iako su izbili na drugo mesto, igraju toplo-hladno. Čuo sam da je trener Nenad Lalatović rekao da će da napadne Standard u Liježu i mislim da je to dobar izbor, da ih iznenadi od starta. Samo bez straha, jer nema nikakvog razloga za to. Mislim da i Vojvodina i Partizan mogu da prođu dalje, iako imaju jake rivale. Ako moram da se izjasnim, malo veće šanse dajem crno-belima - zaključio je Antonov.

Nema Mirka Topića i golmana Simića, pa bi Lalatović mogao da izvede postavu - Vukliš - Andrić, Saničanin, Saničanin, Bralić, S. Đorđević - Drinčić, Maksimović - Vukadinović, Bojić, Zukić - Čović. Meč od 20 časova (RTS 2, RTV, Arenasport 2) sudi Austrijanac Lehner.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati