Fudbal

Milan Zarić

22. 09. 2020. 23:17 0

Živković asistirao, PAOK pao u Rusiji

Fudbaleri Krasnodara stekli su minimalnu prednost u plej-ofu Lige šampiona, pošto su na svom terenu posle preokreta savladali PAOK sa 2:1. Ipak, crno-beli iz Soluna, zahvaljujući golu u gostima, imaju dobre šanse da prođu dalje, pa će putnika u elitno takmičenje odlučiti revanš na "Tumbi".

Srbija je na ovom meču imala dva predstavnika, pošto su boje grčkog tima na ovom meču branili golman Živko Živković i krilni napadač Andrija Živković. I činilo se da će na kraju imati razloga za slavlje, pošto su vodili, ali...

PAOK je od početka zaigrao veoma dobro, pa je mogao već u petom minutu do vođstva. Kajo je tada igrao rukom, za sudiju Klemona Turpana nije bilo dileme, te je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Pelkas, međutim očajno je izveo penal, pa je golman Krasnodara lako odbranio.

Međutim, nije to demoralisalo Pelkasa, koji je uspeo da se iskupi u 32. minutu, uz veliku pomoć Andrije Živkovića. Brzonogi krilni napadač je prošao po levoj strani, video je u pravom trenutku Pelkasa, dao mu je loptu na pet metara, te Grku nije bilo teško da zatrese mrežu.

Ali, već posle sedam minuta gosti su dozvolili Krasnodaru da se vrati u meč. Kabela je oboren u kaznenom prostoru PAOK-a i sudija je ovog puta dodelio kazneni udarac na drugoj strani. Izveo ga je Viktor Klasen i za razliku od Pelkasa na drugoj strani bio veoma siguran, budući da je šutirao po sredini gola, pa Živko Živković nije imao šanse da odbrani.

Kako je meč odmicao, tako je PAOK padao, ali je grčki tim bio taj koji je imao veliku šansu u drugom poluvremenu. Međutim, Sviderski nije imao sreće, pošto je pogodio stativu u 68. minutu, za šta je usledila kazna.

Kabela je, posle iznuđenog penala, postigao gol kojim je Krasnodar stekao prednost uoči revanša za sedam dana.

Kada je reč o ostalim mečevima, Salcburg je u prvom meču posle preokreta pobedio Makabi u Tel Avivu (1:2) i veoma je blizu druge zaredom Lige šampiona, dok u meču Slavije iz Praga i Mitjilanda nije bilo golova. Revanši su za nedelju dana.

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA

UTORAK

Krasnodar - PAOK 2:1 (1:1)
(Klason 39 pen, Kabela 70 - Pelkas 32)

Makabi Tel Aviv - Salcburg 1:2 (1:0)
(Biton 9 - Šobošlaj 49 pen, Okugava 57)

Slavija Prag - Mitjiland 0:0

SREDA

21.00 Gent - Dinamo Kijev

21.00 Molde - Ferencvaroš

21.00 Olimpijakos - Omonija

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati