Fudbal

Direktno.rs

21. 09. 2020. 06:18 4

ZVEZDA I PARTIZAN Sebičnjaci u odelu Kalimera!

Nepravda pa to ti je, čuvena je rečenica čuvenog crtanog lika Kalimera, a čije odelo iz kako im se namesti oblače čelnici Partizana i Crvene zvezde gledajući samo sopstveni interes a nikad srpskog fudbala.

Partizan posle Užica grmi na FS Srbije i Sudijsku oprganizaciju u stilu Kalimera "nepravda ali ne možete nam uskratiti pobedu" a sudija Zoran Široki je baš bio široke ruke prema creno-belima kad je "svirnuo" penal koji ne bi sigurno Zlatiboru. Četvrto saopštenje iz Humske u osam kola uz konstatnu kuknjavu i spinovanje na društvenim mrežama, okupljanju navijača koji protestuju...

A onda su posle pola sata isto odelo Kalimera obukli u Ljutice Bogdana. Smenite Milana Karadžića, viču otvoreno iz Crvene zvezde, "sudije su poklonile Partizanu šest bodova, tri puta su nas pokrali u derbiju, nećemo dozvoliti i četvrti put", siže je saopštenja gde traže smenu prvog čoveka sudijske organizacije, te skidanja sa liste arbitara Grujića, Širokog...

Večiti rivali imaju pamćenje "vinske mušice", čas su uz FS Srbije, čas su protiv njega, čas prete, čas podržavaju. Samo da njima bude dobro, jer je sistem ovde nakaradno postavljen i fudbal se u Srbiji od 1992. igra samo zbog Zvezde i Partizana. Ostalima se ne dozvoljava da mrdnu, da se približe, seku se u korenu svi ambiciozniji pokušaji, samo zbog ova dva velika kluba, navijača, sprege sa državom, da se ne priča o privatizaciji. Taman posla da svi imaju istu šansu za uspehom.

Slavišu Kokezu su na čelo Saveza postavili Crvena zvezda i Partizan, Milana Karadžića su aminovali i jedni i drugi, nismo zabeležili da su imali nešto protiv kad je IO FSS potvrdio rukovodstvo Sudijskog organizaciji i usvojio liste sudija. Na Direktno.rs ste unazad mesecima mogli da čitate sve manipulacije u FS Srbije, o stanju u sudijskoj organizaciji otvoreno je govorio bivši arbitar i član Sudijske komisije pre godinu i po dana Rade Raka Đurović. Zašto Zvezda i Partizan nisu sprečili da Kokeza na mesto posmatrača vrati greškog sudiju Srđana Obradovića kome se sudi u Novom Sadu za zloupotrebu službenog položaja u meču Spartak - Radnički? Gde su večiti da brane interes srpskog fudbala kad sudije drastično oštete Napredak, Inđiju, Čukarički...?

Nema ih jer oni žive svoj život, igraju svoju ligu, mogu da kasne sa plaćanjem obeštećenja drugim klubovima, bitno je samo da li je crveno-bela ili crno-bela politička opcija jača u vlasti. Ko je jači taj je u prednosti. Crno-beli su skoro deceniju vladali, imali su sve povlastice, državu iza sebe a Zvezda je samo sporadično uspevala da im kljucne po neki trofej. Vremena su se izmenila, ali užasna navika Zvezde i Partizana da glume Kalimera ostaje. Baš kao i crtać o čuvenom piletu koji kaže: "Nepravda pa to ti je".

A, suštinski, plašeći se neuspeha, uprave večitih stalno traže alibi za svoje poteze, imaju neopisivu potrebu da pokažu kako su učinili sve što mogu, ali da im "viša sila" nije dala. Bilo da su to sudije, FSS, UEFA... Nažalost, u tome uspevaju da zavedu i navijače i medije, koji više i ne pokušavaju da im se suprotstave kad im u kolegijumima sede članovi iz oba kluba.

A, realnost se ogleda u kvalitetu, uspehu i finansijskoj stabilnosti. Zvezda i Partizan su imali evropske uspehe u poslednjih pet godina, zaradili su oko 300 miliona evra, a oba kluba su na dan 31. 12. 2019. dužni po 30 i kusur miliona evra! To objasnite, a Slaviša Kokeza, Jovan Šurbatović, Milan Karadžić nikad nisu ni smeli da budu na ovim mestima. Vi ste ih tu doveli, sebičnjaci u odelima Kalimera.

Ostali klubovi trebalo bi da budu pametniji, hrabriji i da ustanu protiv ove samovolje Zvezde i Partizana, a ne da im povlađuju. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati