Fudbal

Direktno.rs

20. 09. 2020. 09:35 0

HAOS U ALBANIJI Klubovi štrajkuju protiv države

Albanski klubovi igraju mečeve u evrokupovima, ali profesionalni fudbal u ovoj zemlji je već drugu nedelju u štrajku i to protiv Vlade i Premijera Edija Rame.

Haotična situacija traje već više od godinu dana, od kad je Rama obećao profesionalnim klubovima pomoć države i da će u roku od 100 dana Vlada usvojiti nekoliko važnih ekonomskih zahteva koji se svode na smanjenje poreza itd... Međutim, pandemija korone, prekid lige nekako su u drugi plan stavili obećanja Vlade, ali nije pod tepih uspela da ugura i zahteve klubova i igrača.

Zato je liga je odložena već četvrti put, devet od 10 kluba iz elite bojkotuje prvenstvo sve dok Rama i Vlada ne ispune obećano od pre 18 meseci. Sve ekipe su se pojavile na terenu, gde su se kapiteni izvinili zbog bojkota i pročitali saopštenje namenjeno premijeru Ediju Rami i potom otišli. I albanski mediji reagovali su većim tekstovima tek pošto je celu priču objavio juče italijanski "Tutosport".

- Ne tražimo luksuz i bogatstvo, već samo veću pažnju države - navodi se između ostalog u saopštenju.

Vlada Albanije ističe da u vreme pandemije koronavirusa i finansijskog stanja, država ne može da smanji namete fudbalskim klubovima, ali iza klubova stao je FF Albanije. Predsednik Armand Duka poslao je u otvoreno pismo Rami u kome ga podseća na obećanje koje je dao pre 18 meseci da će pomoći klubovima.

Klubovi i igrači neće počinjati ligu dok se ne ispune obećani zahtevi. Samo ujedinjeni će i uspeti u namerama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati