Fudbal

Milan Zarić

18. 09. 2020. 06:25 1

Dva puta po 1:0 i dva penala: Evropa traži mnogo više

Fudbaleri Partizana su preskočili dve prepreke i plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali da su blistali - nisu. Eliminisani su letonski RFS i moldavski Sfintul, a navijači su, ruku na srce, očekivali mnogo više.

Mučili su se crno-beli na oba meča protiv, objektivno, mnogo slabijih rivala, a pitanje pobednika su rešavali na identičan način - golom Bibrasa Natha sa penala.

Fudbaleri Partizana su u prvom kolu mnogo ranije otvorili RFS, jer su gol postigli odmah na startu drugog poluvremena, dok je Sfintul bio tvrđi orah. Odnosno, crno-beli su igrali sporije i bezidejnije na meču u Moldaviji.

Jesu izabranici Aleksandra Stanojevića bili bolji rival, što se i očekivalo, protiv tima koji se odlučio samo na defanzivu su imali terensku inicijativu, ali ne i mnogo pravih šansi. Komplikovali su fudbaleri Partizana mnogo u završnici, a to je verovatno najviše radio Umar Sadik, koji je konstantno imao potez više. Od ovoga ne mogu biti abolirani ni Suma, Asano, budući da su i oni grešili u završnici, pa je to bio i razlog što pobeda nije mnogo ranije izvojevana.

Na kraju, crno-beli su trijumfovali, a to je ono što se računa, međutim opšti utisak nije bio dobar. Spora igra, oslanjanje na individualna rešenja, komplikovanje - sve to će morati da se ispravi idućeg četvrtka na gostovanju Šarlroi.

Jer, Partizan će sačekati mnogo bolji tim od RFS-a i Sfintula, ekipa koja je hit u Belgiji i jasno je da crno-beli moraju mnogo bolje nego u uvodna dva meča. Jednostavno, Evropa to traži od njih. U suprotnom, evropska misija bi mogla da se završi mnogo pre nego što svi u Humskoj priželjkuju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati