Fudbal

Milan Zarić

17. 09. 2020. 23:42 0

Surov kraj bajke: TSC ispao posle 12 golova, dva crvena i penala

Kakva utakmica u Senti! Puna preokreta, viđeno je čak 12 golova (nakon dva produžetka bilo je 6:6), ali je nažalost na kraju naš TSC eliminisan jer je na penale izgubio od FCSB - 4:5.

Spektakl, ludnica, meč za pamćenje, utakmica sezone! Sve ovo može da stane u istu rečenicu uz ekipe TSC-a i FCSB-a (nekadašnje Steaue), koje su u Senti odigrale neverovatnu utakmicu. Bilo je tu svega, čak 12 golova, preokreta, crvenih kartona, nerealnih 6:6 posle 120 minuta i na kraju penali. Tako je bilo najpravednije.

I na ruletu su kao pobednici izašli fudbaleri FCSB-a koji su slavili sa 5:4 i prošli su u treće kolo, gde će igrati sa Liberecom.

TSC je odlično ušao u meč sa Rumunima, pa je već posle 14 minuta vodio sa 2:0. Mrežu nekadašnje Steaue najpre je zatresao Milićević, da bi samo 180 sekundi kasnije Duronjić duplirao prednost.

Međutim, nisu se oslabljeni Rumuni predavali, pa su preko Komana u 25 minutu uspeli da prepolove zaostatak. Do kraja poluvremena više nije bilo golova, ali jeste uzbuđenja, budući da je Ponjević dobio direktan crveni karton u 44. minutu, čime je u dobroj meri otežao posao saigračima.

Prednost igrača više je iskoristio gost, pa je preko Mana u 50. minutu došao do potpunog egala. No, nije to značilo da će se ekipa iz Bačke Topole predati, niti demoralisati, pa je već u narednom napadu preko Lukića došla do nove prednosti - 3:2.

Ludnica je u Senti nastavljena, nije se nazirao kraj uzbuđenjima, a golovi su se rađali kao na traci. U 63. minutu je Man postigao još jedan gol, ovoga puta iz penala, pa se naslućivalo da bi pobednika mogli da odluče produžeci.

Ipak, timovi su čekali šansu da dođu do gola i tako spreče dramu. Jon u u trećem minutu sudijske nadoknade pogodio za prednost gostiju od 3:4, da bi samo minut kasnije Tomanović doneo veliku radost izabranicima Zoltana Saba, koji su tako izborili produžetke. Šta reći - sem ludnica!

Viđena je neverovatna utakmica tokom 90 minuta, ali šta tek reći za ono što se dogodilo u prvom produžetku! Ma, spektakl! Izborili su se domaći za produžetak sa igračem manje, čime im je posao bio baš otežan, međutim sve je postalo mnogo teže u nastavku, budući da je Silađi u 103. minutu dobio direktan crveni karton zbog gaženja protivnika.

To je osokolilo Rumune, koji su samo 120 sekundi kasnije došli do nove prednosti - 4:5. U glavnoj ulozi je bio Man, postigavši het-trik, pa se činilo da je evropska priča srpskog tima završena. Ali, TSC je pokazao da se nikada ne predaje, pa je u finišu prvog produžetka izjednačio preko Tumbasevića.

U drugi produžetak su domaći ušli sa povoljnim rezultatom, ali se i to promenilo. Jednostavno, brojčana prednost Rumuna se osetila na terenu, probili su po levoj strani, Panciru je pronašao Petrea, a njemu nije bilo teško da iz neposredne blizine dođe do 5:6! Izgledalo je da je sve gotovo, ali je TSC pokazao da se nikada ne predaje, bez obzira koliko je situacija teška. A bila je. Međutim, nepokolebljivi izabranici Zoltana Saba su znali da mogu da zadaju još jedan udarac rivalu, što se desilo u 118. minutu.

Odlično je prošao Banjac po levoj strani, ubacio je loptu u kazneni prostor, našao je Tomanovića, a kapiten TSC-a je lako matirao i doneo novi egal - 6:6! Neverovatno, senzacionalno! To je ujedno bio poslednji detalj, pa je pobednik morao da bude odlučen posle izvođenja penala! Tako je najpravednije.

Na penalima su skoncentrisaniji bili igrači FCSB-a, koji su slavili sa 5:4. Rumuni su realizovali svih pet udaraca sa bele tačke, dok je tragičar bio Banjac, koji je promašio jedanaesterac.

TSC jeste završio evropski put, ali je pokazao svim našim klubovima kako treba igrati u Evropi - hrabro, otresito, bez pardona!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati