Fudbal

Milan Zarić

08. 09. 2020. 22:40 0

Hrvati praznih šaka protiv svetskih prvaka

Fudbaleri Hrvatske odigrali su znatno bolje nego na startu Lige nacija, međutim to nije bilo dovoljno da osvoje barem bod. "Vatreni" su tako na gotovanju posle preokreta poraženi od Francuske (2:4), pa su ostali na začelju grupe.

Hrvati su duel sa aktuelnim svetskim šampionom dočekali posle poraza od Portugala, pa su bili rešeni da se iskupe. I to im je dobro išlo, ako se gleda početak meča, budući da su u 17. minutu došli do prednosti. Izabranici Zlatka Dalića su poveli posle kornera, kada se lopta odbila do Dejana Lovrena, koji je sjajno "uhvatio" volej i matirao je Uga Lorisa.

Taj gol kao da je iznenadio Francuze, koji su dugo bili bez odgovora. Praktično u većem delu poluvremena nisu znali kako da zaprete "kockastima", i to je sve trajalo do 43. minuta. Odigrali su "trikolori" sjajnu akciju, posle nekoliko dodavanja lopta je došla do Marsijala na levoj strani, on je odmah nesebično uposlio Grizmana, kome nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu.

U tri minuta kasnije - potpuni preokret. Raspala se u tim trenucima odbrana Hrvatske, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Marsijal. Dočekao je loptu Ben Jedera sa desne strane i šutirao iz prve, ali je pogodio stativu. Međutim, na nesreću po Livakovića, lopta ga je pogodila u leđa, vratila se u mrežu, čime su Francuzi došli do preokreta.

Ipak, nisu su fudbaleri Hrvatske predavali, već su u 55. minutu došli do izjednačenja. I to na kakav način. Kovačić je izbacio Brekala, on je sa nekoliko finti izbacio direktne čuvare koji nisu znali u pojedinim trenucima gde je lopta, pa je uspeo i da loptu proturi pored Lorisa i poravna rezultat.

Imali su Hrvati egal 10 minuta, kada je kapitulirala odbrana "vatrenih". Grizman je pronašao iz kornera Upamekana, koji je vratio prednost Francuzima, da bi konačnih 4:2 postavio Olivije Žiru iz penala, koji je skrivio Marcelo Brozović igrajući rukom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati