Fudbal

Direktno.rs

03. 09. 2020. 09:24 1

"Orlovi" od Rusije sa novim stilom letenja

Reprezentacije Srbije večeras od 20.45 u Moskvi startuje u Ligi Nacija i to u novom sastavu, ali i novoj formaciji. Šta je sve iskusni selektor Ljubiša Tumbaković uspeo na popiru da pretumba u vreme pandemije i posle otkaza Nemanje Matića videćemo večeras protiv takođe nepotpune postave "zbornaje" koja je i favorit za osvajanje prvog mesta u grupi 3, "B" Divizije.

Treba u ovo vreme pandemije korone biti selektor alhemičar ili da baš nemaš velike probleme kao Stanislav Čerčesov čiji su igrači uglavnom svi spremni i imaju takmičarski ritam u prvenstvu Rusije. Tumbaković ima sve moguće tipove problema u pripremi meča, jer mu je igrački kadar satsavljen od onih koji su došli s plaže, preko onih koji su trenažnom procesu, do onih koji ulaze u takmičarski ritam.

- Mi treneri imamo uvid u fizičku pripremu igrča tek kada dođu na pripreme. A oni se trenutno uglavnom nalaze u pripremnom periodu - kaže Tumbaković.

Šta će se promeniti? Prvo način odbrane jer u nedostatku desnog beka, a Tumbaković još ne smatra da su Marko Gobeljić i Milan Gajić to što mu treba, igraće sa trojicom štopera u formaciji 3-4-3. Nikola Maksimović i Nikola Milenković dobiće jednog levnogogo štopera, šansu će možda zbog energije dobiti Strahinja Pavlović.

Nemanja Gudelj i Nemanja Maksimović na pozicijama dva zadnja vezna obavljaju posao u klubovima veoma dobro, ali ni zajedno ne mogu da zamene iskustvo, mirnoću i kvalitet Nemanje Matića i Luke Milivojevića.

- Ono što će nam nedostajati je Nemanja Matić koji više neće igrati za reprezentaciju Srbije - nije krio Tumbaković.

Ono što Srbija ima trenutno jesu igrači koji u ovom sistemu mogu da pokriju celu stranu, kao Darko Lazović, Filip Kostić, Aleksandar Kolarov, Mijat Gaćinović. Kapiten Kolarov je završio transfer iz Rome u Inter, nije još fizićki fit i Tumbaković će koristiti spremnijeg Kostića. Ofanzivni deo se zna, Duđan Tadić i Sergej Milinković-Savić biće iza neprikosnovenog Aleksandra Mitrovića.

Rusi su bez Golovina i Mirančuka, igraju već prepoznatljivo sa Dzjubom u špicu koji je u sjajnoj formi poslednja dva meseca.

Mogući sastav Srbije: Dmitrović - Milenković, Nik. Maksimović, Pavlović - Lazović, Gudelj, Nem. Maksimović, Kostić - Sergej Milinković-Savić, Mitrović, Tadić.

Voleli bismo da uz novi sistem letenja i kurs bude onaj pravi i odvede nas preko baraža na EURO prvi put od osamostaljenja. Mečevi protiv Rusije i Turske za tri dana u Beogradu trebalo bi da nam odrede taj kurs za 8. oktobar i polufinale baraža za Norveškom u Oslu

Liga Nacija

B Divizija

Grupa 3

Prvo kolo, danas

Rusija - Srbija 20.45

Turska - Mađarska 20.45

Drugo kolo, 6. 09.

Mađarska - Rusija 18.00

Srbija - Turska 20.45

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati