Fudbal

Direktno.rs

02. 09. 2020. 13:23 0

Rusija prvi test za Norvešku

Fudbalska reprezentacija Srbije igra sutra u Moskvi prvi meč u Ligi nacija (20.45) protiv Rusije koji će prema rečima reprezentativaca biti prva priprema za oktobarski baraž meč protiv Norveške.

Rusija je favorit grupe 3, druge Divizije Lige nacija i samim tim startni meč na stadionu u Moskvi biće težak ali i veliki izazov za "orlove".

- Sugurno, jer razlika u ovom trenutku između njih i nas je ta što 90 posto igrača ruske reprezentacije nastupa u ruskom šampionatu gde je odigrano šest kola, a mi nastupamo uglavnom za klubove gde prvenstva još nisu počela i igrači se nalaze u pripremnom procesu. Jako težak trenutak sigurno, ali potrudićemo se da se maksimalno spremimo za ono što nas očekuje – istakao je naš reprezentativac Nikola Maksimović.

Posle duela u Moskvi očekuje nas susret sa selekcijom Turske u Beogradu… Ovi mečevi su dobra priprema za Oslo…

- Ne mogu da kažem da će utakmica sa Norveškom biti slična sa ovom koju igramo u Moskvi. Ove dve utakmice samo mogu da nam posluže da se dobro pripremimo i neke taktičke zamisli selektora sprovedemo u delo na ovim utakmicama. Razlika je između Norvežana i Rusije u stilu igre, tako da sigurno neće biti ista priprema. Ali istina je da posle 20 godina imamo veliku šansu za celu ovu generaciju da se nađemo na Prvenstvu Evrope i sve ćemo učiniti da tako bude.

 Nemanja Gudelj je nedavno slavio sa Seviljom osvajanje Lige Evrope, a sada je pred njim i saigračima iz reprezentacije novi ciklus u Ligi nacija, sada u Ligi B…I prvi meč sa Rusijom u Moskvi.

- Ovde smo došli sa ciljem da dobijemo obe utakmice, prva je naravno Rusija, zatim Turska u Beogradu. Biće teška utakmica, oni imaju dobru selekciju, ali imamo i mi veoma kvalitetnu reprezentaciju. Idemo tamo da pobedimo – ističe Nemanja Gudelj dodajući - Važno je da ostvarimo dobar rezultat zbog nas, našeg samopouzdanja. Meč sa Norveškom je svakako najvažniji, a ove dve utakmice nam služe da ostvarimo samopouzdanje sa kojim bi otišli u Oslo na meč sa Norveškom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati