Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: FK Vojvodina ]

01. 09. 2020. 16:47 0

I Vojvodina je po evro Standardu

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Vojvodine sastaće se sa pobednikom meča između Bala Tauna (Vels) i Standarda iz Liježa (Belgija). Meč će biti odigran 24. septembra, a bez obzira na to ko bude rival „staroj dami“, crveno-beli će svakako biti u ulozi gosta.

Belgijski Standard izraziti je favorit protiv ekipe iz Velsa i da bi zaista moralo da se dogodi pravo sportsko čudo, pa da Bala Taun uspe da eliminiše desetostrukog šampiona Belgije. Sa time se slaže i štoper Vojvodine Vladimir Kovačević (27), koji se ovog leta vratio u redove Voše i to upravo iz belgijske Jupiler lige, gde je nastupao za ekipu Kortrajka.

– Kad sam čuo da su nam mogući protivnici Totenhem, Standard i Rostov, znao sam da nas očekuje izuzetno težak posao, jer je reč o velikim i ozbiljnim klubovima. Među tim ekipama, nadao sam se da ćemo dobiti Standard, protiv koga sam igrao tri puta dok sam bio član Kortrajka. Mislim da je dobra stvar za nas to što će se meč igrati bez publike, jer njima su navijači izuzetno bitan faktor, a Lijež je generalno jedno od najtežih gostovanja u Belgiji – kaže Kovačević.

On je vrlo dobro upoznat sa kvalitetima tima koji se trenutno nalazi na drugom mestu belgijskog prvenstva.

– Imaju dobru, podmlađenu ekipu, u kojoj čak imam i nekoliko prijatelja. Tamo su Gojko Cimirot i Damjan Pavlović, a do skoro je bio i naš golman Vanja Milinković-Savić. Prošlog leta su za pet miliona evra iz Kortrajka doveli mog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Felipea Avenatija, koji im je sada glavni oslonac u napadu. Međutim, bez obzira na sve, mislim da nismo bez šanse, pogotovo što ove sezone dobro igramo i beležimo dobre rezultate. Nema sumnje da će biti teško, ali imamo čemu da se nadamo - smatra štoper "lala".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati