Fudbal

Direktno.rs

29. 08. 2020. 21:59 0

Arsenal preko Liverpula do prvog trofeja u sezoni

Fudbaleri Arsenala pobedili su Liverpul u meču Komjuniti Šilda posle boljeg izvođenja penala 5:4. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a u penal seriji odlučujući je bio promašaj mladog Rajana Brustera.

"Tobdžije" su 16. put u istoriji osvojile trofej Superkupa i na prvom mestu večne liste izjednačili se sa Mančester junajtedom. "Crveni" su ostali na 15 pehara. Interesantno je da je Arsenal samo jednom poražen u Komjuniti Šildu - 1991. godine.

Utakmica na praznom Vembliju nije obilovala lepotom, što je i očekivano s obzirom na to da su oba tima još u pripremnoj fazi pred početak sezone, a više prilika za gol, pogotovo u drugom poluvremenu, imao je aktuelni šampion sa "Enfilda".

Kontolisali su "crveni" dešavanja na terenu i u uvodnom delu prvog poluvremena, ali je Arsenal iskoristio jednu brzu akciju i posle dodavanja Bukaje Sake odlični Pjer-Emerik Obamejang je u 12. minutu preciznim udarcem u dalji ugao doneo prednost svom timu.

"Tobdžije" su se opredelile na kontre i do odlaska na odmor njihova postavka igre i te kako je donosila rezultat.

U nastavku utakmice Firmino, Sane i Minamino su pokušavali da donesu izjednačenje Liverpulu, a inicijativa se isplatila u 73. minutu kada je japanski rezervista iskoristio rupu u odbrani tima iz Londona i rutinskim udarcem savladao odličnog Martineza.

Do kraja meča nije bilo mnogo uzbuđenja ni pred jednim golom i o osvajaču prvog pehara u sezoni odlučivali su penali.

Igrači Arsenala su bili nepogrešivi - Alisona su redom savladali Nelson, Mejtlend-Najls, Soareš, Luis i Obamejang, dok je u trećoj seriji neprecizan za "crvene" bio Bruster. Sigurni izvođani penala u Klopovom timu bili su Salah, Fabinjo, Minamino i Džons.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati