Fudbal

Milan Zarić

29. 08. 2020. 18:13 1

Napadač zagrebačkog Dinama za Direktno: Boriću se za dres Srbije!

"Bilo je dramatično u Klužu, utakmica je bila zanimljivija nego finale Lige šampiona. Mislim da je ekipa spremna na velike stvari, što se videlo i u Rumuniji. Ako momci budu pravi, ne vidim ko može da nas spreči da ne uđemo u grupnu fazu elitnog takmičenja. Dinamovi ciljevi se znaju - pucamo na ulazak u Ligu šampiona i duplu krunu", rekao je u intervjuu za Direktno.rs Komnen Andrić, Srbin koji igra za zagrebački Dinamo.

"Modri" su prošli kroz istinsku dramu ne bi li nastavili svoj put ka grupnoj fazi Lige šampiona. Dva puta su gubili vođstvo protiv Kluža, dobili crveni karton, morali su da igraju produžetke, zatim i penale, na kojima su bili na rubu eliminacije. Ali, tada je na površinu isplivao pobednički mentalitet hrvatskog šampiona, jer se Dinamo vratio i u velikom stilu izbacio Kluž.

Plasirali su se Zagrepčani u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a sreću zbog takvog uspeha nije krio srpski napadač koji nosi dres "modrih".

Prošli ste kroz dramu u Klužu?

- Baš je bilo dramatično. Naša utakmica u Klužu je bila zanimljivija od finala Lige šampiona i to dovoljno govori kako nam je bilo. Baš zbog takvih utakmica se fudbal gleda. Mislim da smo u prvih 10 minuta ušli lagano u meč, a posle toga smo imali potpunu kontrolu, par odličnih šansi koje nismo realizovali, a morali smo. Na vreme smo poveli, stvarali pritisak, a onda smo primili gol na tako glup način. Posle toga nas je presekao i crveni karton, ali mislim da je ova ekipa spremna za velike stvari, što je dokazala i u Rumuniji. Bez obzira na godine, momci su i te kako zreli - rekao je Andrić za Direktno.rs.

Šta je prolazilo kroz glavu posle promašaja Gojaka u penal seriji, kada ste bili na rubu eliminacije?

- Meni je kroz glavu prolazilo finale Čelsi - Mančester junajted, kada je Ronaldo promašio, a onda je isto uradio i Teri. Šalu na stranu, mogu da kažem da sam verovao da će Livaković da odbrani penal u petoj seriji, kao što je to uradio i tokom samog meča. Taj kvalitet golmana se ne viđa svaki dan, on je vanserijski talenat. Bio sam presrećan, ali nisam iznenađen, jer je Livaković bio samo jedan od junaka. Ne volim kad se u medijima neko ističe, kada se neko potcenjuje, svi smo mi tim, ovo je timski sport. Naravno, ni u jednom timu ne odigraju svi igrači podjednako dobro, ali su zato tu saigrači. Svi momci su junaci, od prvog do poslednjeg.

Kakvi su ciljevi Dinama u Evropi ove sezone?

- Dinamo kao klub uvek puca na najviše, iskreno sada sam još sigurniji u ekipu posle utakmice u Klužu. Naši ciljevi u Evropi se znaju - grupna faza Lige šampiona! Nismo puno pričali o narednim protivnicima, jer je posle meča bila velika euforija. Ali, kad smo izdržali 70 minuta sa igračem manje protiv ekipe kao što je Kluž, koja nije izgubila ni od Sevilje... Ako budemo pravi i ne budemo pravili greške, ne vidim ko može da nas spreči da ne uđemo u Ligu šampiona.

Sezona je za Vas veoma dobro počela, jer ste u prvom kolu bili strelac protiv Lokomotive?

- Zaista je dobro krenulo. odigrao sam protiv Lokomotive 15 minuta, namestio sam i dao sam jedan gol, zbog čega sam presrećan. Ali, da nije bilo zajedništva, ne bi ni bilo takvih rezultata. Takav je slučaj i sa utakmicom protiv Kluža. Ne može jedan pojedinac da zameni sve, na meni je da vredno radim i da nastavim da se dokazujem. Sve je u svrsi tima.

Prošle sezone ste sarađivali sa Nenadom Bjelicom, a ove sa Zoranom Mamićem. Koja je razlika između njih?

- Svaki trener ima neke svoje zamisli, svoju viziju, a na meni je da se prilagodim i uradim ono što trener traži od mene. Prijatno mi je bilo da radim i sa jednim i sa drugim stručnjakom, nastaviću da se dokazujem.

Uz Vas je uvek porodica?

- Podrška porodice mi znači puno, ona mi je uvek na prvom mestu. Oni su uvek tu za mene, daju mi vetar u leđa, i kada je dobro, i kada je loše.

Kako je izgledao proces adaptacije u Dinamu i kako su Vas dočekali na Maksimiru?

- Dinamo je veliki klub, kako na ovim prostorima, tako i u Evropi. Kada dođete u jedan takav klub, najbolje je da odmah počnete da dajete golove. Ali, to nije lako i ne dešava se često. Pogotovo je to slučaj sa igračima koji dođu iz manjih klubova. Dosta saveta sam dobio po dolasku u Dinamo, svi su mi mnogo pomogli i olakšali su mi da se što bolje adaptiram. Sigurno mi na početku nije bilo lako, jer sam u Zaprešiću bio prvi špic i onda sam došao u klub gde na svakoj poziciji imate po tri, četiri vrhunska igrača i samo je pitanje trenutka ko će tog dana bolje da se pokaže. Protiv Kluža nisam ušao među 18 igrača koji su bili u protokolu, u poslednjem trenutku sam otpao sa spiska, ali idu nove utakmice, nova dokazivanja.

CIljevi Dinama u domaćim takmičenjima se znaju?

- Dinamo uvek želi najviše, zato i ima toliko kvalitetnih igrača. Želimo da uđemo u Ligu šampiona, ali i da osvojimo duplu krunu. Ako ispunimo prvi cilj i uđemo u Ligu šampiona, sezona će za nas biti jako duga, biće mnogo dešavanja. Ali, znamo koji su nam ciljevi, pokazali smo koliko možemo prošle sezone kada smo ostvarili veliku bodovnu prednost. U Kupu smo prošle sezone ispali rano, ali sada to želimo da promenimo.

Nadate li se pozivu u reprezentaciju Srbije?

- Kruna karijere bila bi nastup za A reprezentaciju Srbije, ali sada ne razmišljam previše o tome. Trudim se da budem fokusiran na Dinamo, ako budem nastavio da dajem golove i asistiram, u budućnosti bi mogao da se desi taj poziv - zaključio je Komnen Andrić za Direktno.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati