Fudbal

11. 08. 2020. 13:15 1

Žuti promovisan: Prosinečki ostaje u Turskoj

Novi klub bivšeg Zvezdinog trenera

Završio se i drugi mandat Roberta Prosinečkog u Kajzeriju, ne i u turskom fudbalu. Dve sedmice po okončanju šampionata, 51-godišnji Hrvat pronašao je novi angažman, pošto je promovisan u novog šefa stručnog štaba Denzilija.

U pitanju je klub koji je minulu sezonu okončao na deobi 14. mesta, tri boda iznad zone ispadanja, taman je ta razlika presudila da bude siguran učesnik narednog prvenstva još pre nego što je tamošnji Savez odlučio da niko ne ispada.

Pre administrativnog čina, Prosinečki nije uspeo da Kajzeri sačuva u elitnom rangu, ali je napravio vidljive pomake u igri i rezultatima u poređenju sa prvim delom sezone, kad nije ni bio u klubu. Došao je u januaru i do kraja prvenstva zabeležio, šest pobeda, četiri remija i sedam poraza, uspeo da dovede klub iz Anadolije u priliku da se bori za spas, što se jesenas činilo nemogućim.

Njegov rad prepoznali su čelnci Denizlija i potvrdili da je Robi novi strateg. U objavi na Tviteru predstavili su ga samo jednom rečju "Žuti", što je nadimak konstruisan iz vremena dok je sa Crvenom zvezdom hrlio ka statusu prvaka Evrope 1991.

Po okončanju igračke karijere, Prosinečki je kao trener radio na stadionu "Rajko Mitić", bio je pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, selektor Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana, a na klupskom nivou vodio je Kajzeri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati