Fudbal

Direktno.rs

10. 08. 2020. 22:10 0

"Zvezda dala gol iz ofsajda, pa oštećena dva puta"

Ni treće kolo Superlige Srbije nije prošlo bez spornih detalja, a glavna polemika vodila se zbog vodećeg pogotoka Crvene zvezde u Šapcu protiv Mačve (3:0) koji je postigao mladi napadač Krstović.

Mnogima se učinilo u prvi mah da je bio ofsajd, neki su videli i prekršaj u napadu napadača gostiju, a sudijski ekspert televizije Arenasportt Igor Radojčić kaže da je Crvena zvezda povela iz ofsajda.

- Ruke igrača Mačve su na rukama centarfora Zvezde, prekršaja nema ni u odbrani ni u napadu. Po pravilu ofsajda, ruke se ne računaju. Ovde je bio ofsajd, plavi igrač je bio najbliži golu i VAR je morao da reaguje, da ga ima - ocenio je Radojčić.

Sudijski ekspert podvlači da je u dva navrata u narednim situacijama Zvezda bila oštećena.

- Faul Pejovića nad Nikolićem je bio. Evidentno je da igrač ide kramponima ka protivniku, podiže je (nogu) i nema mogućnost igranja lopte. Ovde nije mogao da je zahvati, Pejović je vrlo dobro prošao, ovo je crveni karton. Za njega kažu da je fer i korektan igrač, ali ovde to nije pokazao.

Ne može da se utvrdi da li je Ben izašao iz igre kod poništenog drugog gola Krstovića jer je ugao kamere loš.

- Pitanje da li je lopta prešla liniju, pomoćnik je buo u najboljoj poziciji, ja bih ovde verovao pomoćniku - pojasnio Radojčić.

Glavni sudija je, kaže ekspert, morao da dosudi penal za Zvezdu u 68. minutu zbog gaženja Bena u šesnaestercu Mačve.

- Više nego očigledan prekršaj nad Benom. Ovo se tretira kao jasna greška, gaženje protivničkog igrača, ovo je bilo metar i po unutra, evidentan prekršaj i penal bez dileme. Zakazao je timski rad kod arbitara.

Osvrnuo se ekspert i na sporni detalj iz Humske gde je Maki Banjak napravio sumnjiv prekršaj nad igračem Javora na ivici šesnaesterca.

- U trenutku kada se dešava prekršaj, sudija se oglasio, lopta je bila na liniji, a prekršaj pet, 10 centimetara van kaznenog prostora. Moram da pohvalim mahača, pomoćni sudija Miloš Karadžić je debitovao kao pomoćnik i načinio ispravnu odluku. Penal nije postojao - zaključio je Igor Radojčić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati