Fudbal

[ Izvor: FK Crvena zvezda ]

10. 08. 2020. 13:31 0

Mrkela: Bolje bi bilo da smo domaćini...

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela nije imao poseban komentar na ishod žreba za drugo kolo kvalifikacija Lige šampiona.

Ako prođu Europu, sa kojim bi trebalo snage da odmere 18. abgusta u 21 čas na stadionu "Rajko Mitić", crveno-beli gostuju u Tirani ili u Tbilisiju jer im je žreb doneo pobednika tog para iz prvog kola:

- Još je rano govoriti o potencijalnim rivalima u drugom kolu, jer pre svega moramo da prođemo prepreku u prvom. Takođe, ne znamo ni ko će nam biti rival jer i njih očekuje direktan duel. Svakako, više bi nam odgovaralo da smo domaćini, ali verujem da kada nema publike to ne pravi toliku razliku iako nas očekuje teško gostovanje. Međutim, fokusirani smo na obeveze koje nas prvo očekuju. Znamo koji su naši ciljevi, ali idemo korak po korak – naglasio je Mitar Mrkela.

Preslikanu izjavu dao je i trener Dejan Stanković:

- Kao i juče, ponavljam, da mi idemo meč po meč i da ne preskačemo utakmice. Imaćemo nekoliko mečeva u prvenstvu, a moramo za početak da eliminišemo Europu da bi bili u prilici da razmišljamo o Dinamo Tbilisiju ili Tirani. Tako da, kada dođe vreme, bavićemo se detaljnije drugim kolom i svemu onom što nas čeka tad. Idealno bi bilo da smo žrebom izvučeni da budemo domaćini, ali šta je tu je. Idemo korak po korak, dobro radimo.

Meč drugog kola igra se 25/26. avgusta, vidćemo gde će Zvezda ako prođe Europe - u Gruziju ili u Albaniju. Ako Dinamo iz Tbilisija bude domaćin možda se meč bude igrao na neutralnom terenu u Poljskoj, Mađarskoj, Grčkoj ili na Kipru jer trenutno srpskim državljanima nije dozvoljen ulaz u Gruziju.

- Državljani Srbije i strani državljani ne mogu da uđu u Gruziju. Moguće su poslovne posete koje moraju biti odobrane od strane Ministarstva spoljnih poslova Gruzije - stoji u dopisu koji je stigao u Srbiju.

Iz ovoga se vidi da postoji mogućnost da gruzijske vlasti dozvole ulazak Tirani,a potom i Crvenoj zvezdi ako dođe do tog susreta. Ako se to desi loptica će biti u dvorištu Crvene zvezde. Tačnije, Vlade Republike Srbije. Može da stavi veto na odlazak u Gruziju, ali u tom slučaju Crvena zvezda bi delila troškove sa Dinamom iz Tbilisija oko organizacije meča na neutralnom terenu.

Oko Albanije nema mnogo dilema. Ulaz u tu zemlju je i pored pandemije virusa korona slobodan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati