Fudbal

Milan Zarić

09. 08. 2020. 22:24 0

RAFAL PARTIZANA Sadik, Suma i Asano uništili Javor

Fudbaleri Partizana iskupili su se za poraz u Novom Pazaru, pošto su na svom terenu u trećem kolu Superlige Srbije demolirali Javor sa 4:0. Ubedljiv trijumf crno-belima su doneli dvostruki strelac Umar Sadik, zatim Sejduba Suma i Takuma Asano.

Izabranici Save Miloševića su dobrano podbacili u prošlom kolu na gostovanju u Novom Pazaru, pa su bili rešeni da se iskupe. U tome su i uspeli, a ceh je platio danas nejaki Javor.

Crno-beli su od početka meča stavili do znanja gostima kakve su im namere, pa su krenuli da stvaraju šanse. Ta početka inicijativa im se isplatila već u 12. minutu, kada se prvi put tresla mreža Ivanjičana.

Stevanović je odlično prošao po strani, uposlio je Sadika, do koga je lopta došla uz pomoć Sume, a nigerijski napadač se snašao kao na malom fudbalu, te je doneo prednost Partizanu.

To je bio samo uvod u još veću inicijativu crno-belih, koji su prednost duplirali samo pet minuta kasnije. Pogrešio je golman Javora, pogrešno je Lazović procenio let lopte, pa ju je ispustio. Na njegovu žalost, uposlio je Sadika, koji je petom pogodio nebranjenu mrežu i tako otklonio sve dileme oko konačnog pobednika.

Ipak, iako je već tada sve bilo gotovo, fudbaleri Partizana nisu stajali, već su čekali šansu da još koji put matiraju Ivanjičane. U tome su i uspeli, budući da je omaleni Sejduba Suma postigao gol na način na koji to često ne radi - glavom! Pronašao ga je sredinom prvog poluvremena Filip Stevanović, a gvinejski vezista je najbolje skočio i matirao je Lazovića u 26. minutu.

Izgledalo je da će Javor da doživi brodolom u Humskoj, međutim mreže se više nisu tresle u prvom poluvremenu. A nije da nije bilo prilika. Mogao je Partizan do ubedljivije prednosti i početkom drugog dela, kada je Stevanović imao zicer, imao je i Javor šansu, ali se rezultat nije menjao.

Sve do 76. minuta, kada je brzonogi Takuma Asano stigao pre do lopte od golmana Javora Lazovića, obišao ga je, a onda je rutinski zatresao mrežu za konačnih 4:0 za Partizan.

Tako su se crno-beli vratili na pobednički kolosek ostvarivši drugu pobedu u prvenstvu, a značajno za tim Sava Miloševića je to što je debitovao Maki Banjak i što sa njim u poslednjoj liniji Partizan nije primio gol.

PARTIZAN - JAVOR 4:0 (3:0)

Stadion: FK Partizan. Igrano bez navijača. Strelci: Sadik u 12. i 18, Suma u 25. i Asano u 76. minutu. Sudija: Zoran Široki.

Partizan: Popović – Lutovac, Vitas, Banjak, Brežančić – Zdjelar, Šćekić (od 78. Smiljanić) – Stevanović (od 65. Ivanović), Suma (od 78. D. Stojković), Asan (od 85. Čolić) – Sadik (od 84. Sadik).

Javor: Lazović, Jevremović, Piščević, Radivojević (od 46. Šćepanović), Tanko (od 67. Rušević), Pavišić, Otašević, Zvekanov, Luković (od 85. Sević), Maričić, Mladenović (od 46 Nikolić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati