Fudbal

Milan Zarić

05. 08. 2020. 18:54 2

Odbrana kao sir, brodolom Partizana u Pazaru!

Fudbaleri Partizana su se okliznuli u drugom kolu Superlige Srbije, jer su poraženi na gostovanju Novom Pazaru - 3:2, u spektakularnom meču odigranom na Gradskom stadionu. Jer, vodili su domaći u prvom poluvremenu, crno-beli su u nastavku uspeli da preokrenu, ali su praznih šaka ostali za samo pet minuta zbog očajne igre odbrane.

Izabranici Save Miloševića tako nisu uspeli da upišu drugu pobedu u šampionatu, posle one u prvom kolu posle preokreta u Kruševcu, iako je izgledalo da će na identičan način uspeti da dođu do nje protiv novajlije u Superligi Srbije.

Fudbaleri Partizana su ušli u meč veoma ofanzivno, ređali su se napadi pred golom domaćina, međutim gola nikako nije bilo. Pokušao je Sadik u drugom minutu, zatim je dva minuta kasnije ponovo opasno zapretio, no nije nigerijski napadač uspeo da matira Novopazarce.

Zatim je do 20. minuta opasno pretio Bibras Natho, u jednom navratu je zamalo postigao i evro-gol, međutim pogodak je sprečio Drobnjak, koji je "skinuo" šut Izraelca iz slobodnog udarca sa 25 metara.

Bili su u tim momentima opasniji crno-beli, ali pošto nisu uspeli da krunišu bolju igru - usledila je kazna. Loše je u 23. minutu intervenisao Saša Zdjelar, napravio je penal, posle kog se i zatresla mreža. Odgovornost je preuzeo Nedeljković i matirao je Aleksandra Popovića, koji je zakačio loptu, međutim nije uspeo da odbrani.

Bio je to hladan tuš za crno-bele, od kog su pokušali da se što pre oporave, ali nije išlo. Doduše, imao je odličnu šansu da izjednači Uroš Vitas u 26. minutu, šutirao je posle kornera, međutim pravo u golmana Drobnjaka, iako je mogao da bira gde će da pošalje loptu.

Posle tog pokušaja nije bilo ozbiljnijih šansi pred oba gola, jednostavno Pazarci su se odlično branili, dok fudbaleri Partizana do kraja poluvremena nisu stvorili neku ozbiljniju šansu, izuzimajući par udaraca sa distance Bibrasa Natha, koji nisu ugrozili Drobnjaka.

Nisu crno-beli mogli do gola u drugom poluvremenu, ali se to promenilo u drugom delu. Jer, najpre je u 53. minutu pokušao Urošević iz slobodnog udarca, što je bila najava onoga što će se desiti u 61. minutu, kada je Partizan došao do izjednačenja.

Mladi Čolić je probao dva puta da matira Drobnjaka, međutim nije uspeo, ali na sreću za crno-bele lopta je došla do Sejdube Sume, koje se dobro snašao i vratio je egal u meč - 1:1.

Nije taj primljeni gol potpuno demoralisao domaće, jer su samo tri minuta kasnije imali stopostotnu šansu. Vitas je izgubio loptu na sredini terena, ona je došla do Tomića koji je izašao sam pred golmana Popovića, ali je loše šutirao, te je loptu poslao pored gola.

Partizan je nakon izjednačenja uspeo da dođe i do preokreta, za šta su najzaslužniji stranci. Tako je Suma asistirao do Asana, koji je pogodio i doneo je Partizanu 2:1.

Međutim, Pazarci se nisu predavali, pa su u 73. minutu došli do izjednačenja. Ponovo je popustila odbrana Partizana, što je iskoristio Nemanja Perić i najavio je da domaćin neće odustati barem od boda.

Ali, nisu hteli da se zadovoljavaju bodom, pa su u 79. minutu došli do potpunog preokreta! Napravio je veliku grešku Ostojić, loše je reagovao i Miletić, a u celoj toj gužvi se najbolje snašao Rešić, koji je doneo prednost Novom Pazaru - 3:2. Strašna utakmica na Gradskom stadionu...

Mogao je Partizan odmah do poravnanja, pošto se u odličnoj prilici našao rezervista Đorđe Ivanović, međutim nije ni imao sreće u završnici, pogodio je prečku i prokockana je velika šansa za egal. Ujedno, tim pokušajem je nestala i šansa da crno-beli dođu do barem boda, pa su se u Beograd vratili praznih šaka.

NOVI PAZAR - PARTIZAN 3:2 (1:0)

Stadion: Gradski u Novom Pazaru. Igrano bez prisustva publike. Strelci: Nedeljković u 23. iz penala, Perić u 74. i Resić u 78. minutu za Novi Pazar, a Suma u 59. i Asano u 71. za Partizan. Sudija: Novak Simović.

Novi Pazar: Drobnjak, Sise, Vukajlović, Kurdić, Nedeljković (od 84. Zimonjić), Delimeđac, Kovačević, Tomić, Kecap (od 55. Resić), Dragutinović, Hadžibulić (od 65. Perić).

Partizan: Popović, Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević, Zdjelar, Natho (od 70. Pavlović), F. Stevanović (od 46. Čolić), Suma (od 77. Ivanović), Asano (od 86. Matić), Sadik.

Superliga, 2. kolo

Inđija - Voždovac                            0:1 (0:1)
Novi Pazar - Partizan                     3:2 (1:0)
Crvena zvezda - Radnički Niš       3:0 (2:0)
Javor - Napredak                              3:0 (1:0)
Metalac - Mačva                              2:1 (2:1)
Bačka - Spartak                                1:3 (1:2)
Rad - TSC                                         1:3 (1:2)
Radnik - Mladost L.                         2:3 (1:1)
Zlatibor - Proleter                            0:2 (0:2)
Vojvodina - Čukarički                      2:2 (0:1)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati