Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportski žurnal ]

05. 08. 2020. 09:59 0

Mažić predsednik Sudijske na Kipru!

Milorad Mažić je rešio da završi sa aktivnim suđenjem i posvetiće se funkciji Predsednika sudijske organizacije. Nažalost, nije mu posao ponudio FS Srbije, već FS Kipra sa kojim je naš najbolji arbitar u 21. veku potpisao dvogodišnji ugovor.

Kako navodi "Sportski žurnal", Mažić se uskoro seli u Nikoziju gde će znanjem i iskustvom pokušati da sredi loše stanje među kiparskim deliocima pravde na koje se stalno žale tamošnji klubovi.

Mažić je i zbog godina, a napunio je 47, blizu kraja profi karijere. Imao je još godinu dana ugovora sa Superligom Kine, ali zbog pandemije, Kinezi su odlučili da raskinu ugovore sa njim i Englezom Markom Klatenburgom. Zanimljivo je da je Mažić preuzeo čelnu sudijsku poziciju na Kipru, a Englez Klatenburg će u naredne dve godine pokušati da sredi situciju među sudijama u Grčkoj.

Mažić je sudio Superligu Srbije od 2006, FIFA arbitar postao je još 2009, rekorder je po broju odsuđenih večitih derbija (13), bio je na Mundijalima 2014. i 2018. godine, na EURO 2016, Superkup Evrope 2016, Kup konfederacija 2017, finale Lige šampiona 2018. između Liverpula i Reala u Kijevu. Od februara 2019. postao je profi sudija u Superligi Kine, na kraju sezone bio je proglašen za najboljeg.

Nažalost, umesto na čelo sudija FS Srbije, Mažić je zaposlen na Kipru. Bitno da je Milan Karadžić opravdao očekivanja čelnika FSS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati