Fudbal

Direktno.rs

04. 08. 2020. 23:10 0

Fulam i Mitar opet u Premijer ligi

Fulam je tek posle produžetaka, golovima Brajana u 105. i 118. minutu, na Vembliju pobedio Brentford 2:1 (0:0, 0:0) i kao pobednik baraža obezbedio povratak u Premijer ligu. Aleksandar Mitrović je 100. meč za Fulam odigrao tek u produžetku i nije postigao 50. gol ali je srećan napustio Vembli.

Veliki ulog ubio je lepotu utakmice, mada se i očekivalo da u plej-ofu za ulazak u Premijer ligu koji vredi preko 200 miliona funti bude lep za oko. Mnogo borbe, požrtvovanja i taktičke discipline na obe strane i tek poneka šansa viđeni su za 90 minuta. Onomah i Rid su propustili prilike za Fulam a Votkinsonov dobar udarac odbranio je Rodak.

Navijači Fulama dočekali su 100. utakmikcu Aleksandra Mitrovića tek u produžetku jer trener Skot Parker nije želeo da rizikuje sa rovitim srpskim napadačem.

Trenutak odluke dogodio se bukvalno u poslednjim sekundama prvog produžetka. Levonogi defanzivac Džoe Brajan spremao se da izvede prekid sa leve stane i to sa skoro 30 metara. Dok su se odbrana i golman Brentforda koncentrisali na Mitrovića, Brijan je video da je "jedinica" Raja ostavio bar pet metara praznog gola. Odlučio se da proba da ga iznenadi i uspeo u tome. Zlatni pogodak levog beka. 

Brentford je krenuo na sve ili ništa, usledila je sjajna polukontra, Brajan je izmenio dupli pas sa Mitrovićem i lako, desnom nogom prebacio golmana pa je veliko slavlje Fulama moglo da počne. Mitar je zabeležio asistenciju, ali će ostati upamćeno da je sa 26 golova vodio tim do velikog kam-beka. Dalsgard je u 120+4 samo ublažio poraz Brentforda.

- Nisam ja nikakav junak. Svako od nas igrača, svi treneri, ljudi u klubu, navijači koji su nas pratili su zaslužni za ovaj uspeh. Otpisivali su nas pet, šest, 10 puta ove sezone, negde sam pročitao i da se plašimo Brentforda. Pobedili smo, pokazalio smo ko smo, ja prosto ne mogu još da verujem da smo se vratili u Premijer ligu posle svega. Gol iz slobodnog udarca? Rekao mi je trener Skot Parker da probam na prvu stativu, gol posvećujem ocu, njegove očl su vodile loptu u mrežu - emotivno je govorio posle meča Džoe Brajan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati