Fudbal

Sašo Ilijoski

05. 08. 2020. 07:14 4

NI "CIGANIN", NI "GROBAR" Kokezi drag samo dres SNS

Slaviša Kokeza po nalogu svog ŠEFA nosi dres Crvene zvezde, kažu iz Humske, dok sa Marakane uzvraćaju da je predsednik FS Srbije okoreli "grobar". A, sigurno je samo jedno: Kokeza nosi samo svoj naprednjački dres, služi samo svom ŠEFU jer mu je on sve i omogućio.

Na početku da "otkrijemo vrelu vodu" - Slaviša Kokeza sem što je igrao donedavno za FK Brodarac i isti finansira nema nijednu referencu za predsednika FS Beograda, a o FS Srbije da i ne govorimo. Bruka je i sramota mnogih, od onih koji su ga protežirali, do delegata Skupštine koji su ga izabrali. Ali, kad su ga već svi zajedno izabrali zašto ga nikad ga nisu sprečili da donese odluke za koje svi znaju da nisu dobre?

Uspon Slaviše Kokeze od "no name" do predsednika FS Srbije, ali i potpredsednika komisije Nacionalnih saveza UEFA išao je, naravno, partijskom linijom uz svesrdnu pomoć Zvezdana Terzića, generalnog direktora Crvene zvezde sa kojim je umarširao pored poonoć u Medija centar Marakane kao deo uprave koja spašava klub od bankrota.

Tu je od "partizanovaca dobio epitet "zvezdaš". Međutim, Kokeza je napustio Zvezdu kako bi preko čelništva u FS Beogradu, na krilima dizača ruku u Skupštini FSS, ali svesrdnu pomoć svih velikih podsaveza, stigao na Terazije 35. Tu je "pukla" i ljubav Sa Terzićem koji je za njega odradio prljavu kampanju smene Tomislava Karadžića. Sedanjem u fotelju, najavio je Kokeza kako će iskoreniti sve anomalije u fudbalu na šta su se skupštinski delegati samo grohotom nasmejali. Oni ga postvaili, a on da ih smeni? Ne ide to tako.

Naravno da ne ide, a Kokezi to nije ni bila namera već da preko fudbala utemelji partijsku podršku SNS čiji je uvaženi član vrha. I pritom omogući sve nefudbalske radnje čiji smo svedoci. Međutim, pre diskreditacije Arbitražnog suda, Sudijske organizacije, manipulacije navodnim pomaganjima, rešio je da sa sebe skine nemetnuti Zvezdin dres i da obuče (navuče na kratko) srcu draži Partizanov. U januaru 2017. bio je u poseti Čukaričkom i Partizanu na Kipru gde se pripremala i Zvezda. Umesto da poseti i crveno-bele u Pafosu, Kokeza je pozvao Terzića na viđenje u Limasol, gde su bili Partizan i Čukarički. Terzić je na usiljenoj večeri shvatio da će Kokeza uraditi sve da zaustavi Zvezdu i pomogne Partizanu ali ga nije najozbiljnije shvatio. Crno-beli su igrali zaista odlično, ali suđenje Danila Grujića, grmeo je Terzić, bilo je zgražavajuče u korist Partizana. Tako je Kokeza postao "partizanovac".

Ni u Humskoj nisu ozbiljno shvatili da Kokeza nosi samo dres SNS i sluša slepo svog ŠEFA i da će opet uraditi sve za njega. Od velike ljubavi Milorada Vučelića i pre svih Miloša Vazure sa Kokezom brzo su došli do tvrdnji da je predsednik opet promenio dres. Pogotovo je to bilo izraženo posle gola Boaćija u derbiju 2019. (1:1) koji ni najveći geometri nisu uspeli da utvrde da li je ili nije lopta celim obimom prešla gol liniju. "Grobari" u svakom meču vređaju lik i delo predsednika FSS ističući i parole da pomaže Zvezdi. Sudije prekidaju tok meča, zatim slede novčane kazne Disciplinaca ali kako Zvezda osvaja titulu za titulom predsednik FSS postaje sve manji "grobar".

Čiji dres Kokeza stvarno nosi pokazala je korona. Šef mora da bude prvi u svemu, pa i u dobijanju korone. Tako je Kokeza sa sajma mode u Milanu "kupio" i koronu. Srećom po njega, ozdravio je iako je morao u Infektivnu. A, zatim je gostovao na svim režimskim televizijama kao glasnogovornik ŠEFA u pandemiji covid-19 objašnjavajući golgotu koju je prošao (u to ne sumnjamo).

Onda je obesmislio profi fudbal suspendujući prvo finansijski deo iz sistema licenciranja klubova što daje mogućnost klubova da ne plaćaju a igraju i još niz drugih nelegalnih radnji, zatim najavom, uvećanja Superlige na 20 i Prve lige na 18 klubova, a začinio uvodeći pa ukidajući pravilo "kupi upražnjeo mesto i igraj".

Poentirao je po ukidanju Vanrednog stanja jer je FS Srbije, kao svoju privatnu partijsku firmu, poveo u kampanju za Parlamentarne izbore održane 21. juna. I sve to pod maskom dobročinitelja. Baš kao što je novcem Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije promenio travu na svim superligaškim stadionima, pa najavio uvođenje VAR-a. A, suštinski je sedam miliona evra za Zajednicu zaradila Crvena zvezda na konto igranja dve grupne faze Lige šampiona. FSS je samo pozajmio novac, pa vratio u svoju kasu.

Elem, Kokeza je od 10. do 18. juna podelio opremu stotinama klubova u Surčinu, Dobanovcima, Lazarevcu (10. jun), Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Loznici (13. jun), pa Kruševcu i Rasinskom okrugu (15. jun) i na kraju Prijepolju, Kraljevu, Novom Pazaru, Tutinu... (18. jun), otvarajući dva stadiona sa veštačkom travom (Dobanovci i selo Bivolje kod Kruševca).

Vodio je Kokeza u vreme skrivane pandemije korone kompletan vrh FSS svuda kao Prvu proletersku brigadu, imao pomoć i velikih imena, sada trenera dva najveća kluba, pa reprezentativaca koji su shvatili ili nisu da su samo poslužili u SNS predizbornoj kampanji. Oprema i tereni su mogli da se dele i otvaraju posle izbora za koje se apsolutno znalo da će SNS osvojiti jer prava opozicija nije ni izlazila a čini 65 odsto Srbije.

I nova sezona Superlige sa istim sudijama, delegatima, počela je u istom maniru - optužbama. A, kako bi drugačije kad Kokeza diriguje arbitrima, kažu naglas i oni koji smeju kao Ognen Koroman, Rade Raka Đurović. Koliko li se smeje Srđan Obradović koga je Kokeza javno oklevetao kao nameštača utakmice, a onda ga vratio krišom na listu posmatrača iako mu se sudski proces za zloupotrebu službenog položaja vodu na sudu u Novom Sadu. Sve se radi sportski neprirodno, bez sistema vrednosti, kvaliteta a sve smerno zarad nekih "viših" interesa i odrđenih grupacija ljudi.

Za kraj, iz kuhinje Partizana, pre svega potredsednika Vladimira Vuletića, koji ličnim stavom stoji ispred kluba jer pazi da se "ne uprlja", ide priča da Zvezdan Terzić želi da svrgne Slavišu Kokezu i zasedne na čelo FS Srbije. Da li je to najava da je Kokeza opet iz crveno-belog po naređenju ŠEFA obukao crno-beli dres?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati