Fudbal

Sašo Ilijoski

03. 08. 2020. 16:15 0

NEODGOVORNO Delegati FSS, gde su vam maske u Superligi?

Superliga je startovala, optuživanja dva večita rivala su odmah počela i dok se narod zabavlja jevtinim pamfletiranjem na relaciji Ljutice Bogdana - Humska, presu Vojvodine koja traži izuzeće SImovića, da li se neko zapitao - fudbaleri, treneri, delegati, skupljači lopte, portparoli gde su vam na terenu maske na licu?! Gde su delegati da sprovedu protokol?

Zajednica Supelrige poslala je svim superligašima protokol za organizovanje utkamice u vreme pandemije koronavirusa na 12 strana, gde stoji jedno jasno obavezujuže pravilo:

- Nošenje zaštitnih maski na otvorenim i zatvorenim prostorima u okviru stadiona je obavezno! Uz to, svi učesnici u organizaciji i sprovođenju utakmice dužni su da poštuju mere koje se odnose na obavezno držanje bezbedne fizičke distance od minimum 2 metra.

Dakle, nije preporuka, već je obaveza. I sve je jasno. Posedovati masku i nositi pravilno masku na licu su dva različita pojma, ako niste znali dragi delegati FSS. Samo na hajlajtsima mečeva 1. kola Superlige može se videti da i neki delegati nose maske oko vrata kao lančiće umesto na licima.

Na klupama za rezerve malo ko i poseduje masku, pojedinci ih nose i svaka im čast, niko ne drži odstojanje od minimum metra kako stoji u protokolu (Ukoliko je moguće na klupama za rezervne igrače uspostaviti minimalnu fizičku distancu od 1 metar uz obavezno nošenje zaštitnih maski), svi se raduju kao da je korona pobeđena 1. avgusta, skupljači lopte nemaju masku, a ni dezinfekciona sredstva pored sebe...

Novinari i fotoreportri su recimo poštovali protokol i radili na plus 35 sa maskama na licu, ali su neki portparoli naših najvećih klubova na snimcima tv Arenesport na samom terenu bili bez maski. Čemu to, kakvu poruku šaljete? Priča "ja sam na otvorenom i sam stojim ne pije vodu jer je propis jasan da je nošenje maske obavezno".

Sportitse drži adrenalin, mogu da zaborave na svoje obaveze. Ali, delegati očigledno nisu shvatili svoj posao, možda nisu svi ni pročitali obavezujući protokol. Ovakvi propusti su nedopustivi, pandemija koronavirusa ne popušta, neodgovorno ponašanje može samo da doprinese eskalaciji broja zaraženih fudbalera pa i problem sa igranjem. Mnogo je zaraženih igrača, na sreću skoro svi imaju lakšu kliničku sliku, a opet šire zarazu na ostale...

Zato, sportisti, budite iznad političara, Kriznog štaba koji ne mari za vas, ponašanja čak i samog predsednika države koji masku ne nosi tako gde je propisala njegova Vlada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati