Fudbal

Direktno.rs

30. 07. 2020. 15:40 0

SEĆANJA "Delfini" potopili Mađare na SP U Montrealu

Prošlo je tačno 15 godina od zlatne medalje koju je vaterpolo reprezentacija Srbije i crne Gore osvojila na Svetskom prvenstvu u Montrealu 2005. pobedivši u sjajnom finalu Mađarsku 8:7.

"Delfini", koje je pored bazena vodio selektor Petar Porobić vratila je dug Tamašu Kašašu i Mađarima za nestvaran poraz u finalu OI u Atini. Tada su naši vaterpolisti vodili 3:0, 5:2, 7:5 da bi rivakl preokrenuo i osvojio zlato.

SCG je prvo u B grupi počistila Kubu 21:1, Japan 17:5, SAD 8:4, u četvrtfinalu je pala Rumunija 10:8, u polufinalu Hrvatska 5:4, da bi u velikom finalu protiv Mađara viđena bukvalno slična utakmica iz Atine. Sredinom poslednje četvrtine Danilo Ikodinović i Boris Zloković doveli su SCG do vođstva od 7:5, ali su rivali izjednačili na nešto više od dva minuta pre kraja. Briljirao je Ikodinović u finalu, 69 sekundi pre kraja je četvrtim golom doneo prednost, zatim je Vujasinović uspeo da ukrade loptu i nastalo je veliko slavlje.

Sem ekipnog zlata, Aleksandar Šapić bio je proglašen za najboljeg igrača SP a sa 26 golova bio je i najbolji strelac. Ekipu SCG činili su: Denis Šefik, Petar Trbojević, Nikola Janović, Vanja Udovičić, Dejan Savić, Danilo Ikodinović, Slobodan Nikić, Vladimir Gojković, Boris Zloković, Aleksandar Šapić, Vladimir Vujasinović, Predrag Jokić i Zdravko Radić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati