Fudbal

Sašo Ilijoski

29. 07. 2020. 16:43 0

SAZNAJEMO Zvezda želi da vrati Ristića!

Crvena zvezda je na dobrom putu da na "Marakanu" vrati Mihaila Ristića, saznaje Direktno. Monpelje računa na njega, neće da ga prodaje, ali nema ništa protiv da ga pozajmi ekipi u kojoj će imati minutažu. Crveno-beli bi lako mogli da ostanu bez Milana Rodića, a u Riletu vide odličnu zamenu na toj poziciji.

Ristić je i kod Miodraga Božovića pokazao da ima kapacitet da igra levog beka poput Aleksandra Kolarova. Po odlasku u Krasnodar, a zatim i Spartu, pa Monpelje imao je toliko pehova, povreda, nedavno je i koronu preležao, da mu je potrebna cela sezona gde će imati kontinuitet, a Zvezda mu upravo to nudi. Monepelje ga ceni, ali nije još uvek u prvom planu. Rile je pravi vezni igrač, plejmejker, ali je u Zvezdi i inostranstvu pokazao polivalentnost koja oduševljava. Igrao je na pozicijama levog beka, zadnjeg veznog, centralnog veznog i levog krila. Tehnički je odličan a fizički je stasao u Francuskoj, svakako najzahtevnijoj ligi u Evropi. Pregovori sa Monpeljeom nisu laki, ali veliki su izgledi da Zvezda uspe da dogovori povratak Ristića bar na godinu dana.

Zvezda čeka novog napadača i možda najveću bombu Branislava Ivanovića. Srpski as definitivno je napustio Zenit i ako donese konačnu odluku da se vrati u Srbiju eto i njega na "Marakani". Novac ne igra nikakvu ulogu, ali Zvezdi bi Bane kapiten doneo autoritet u Evropi, što je od presdune važnosti u kvalifikacijama. Samo što u Zvezdi ne smeju unapred ni da se poraduju takvom poklonu jer Bane još nije doneo odluku.

Anderson Silva iz Famalikao je prvi izbor, pisali smo mnogo o njemu i ako se ne pojavi baš neka ponuda kojoj Zvezda ne može da parira onda će se preći na plan "B" a on se zove Federiko Makeda (Panatinaikos), o kome smo takođe pisali kao rešenju ako odu Ričmond Boaći i Milan Pavkov. Makeda je bar prema broju odigranih utakmica i statistici golova i asistencija (15 golova, 4 asistencija na 37 mečeva, 2.985 minuta) imao uspešniju sezonu od Andersona koji je na 36 mećeva igrao samo 1.035 minuta a postigao 8 golova i dve asistencije. Anderosn košta poprilično, Makeda ima na stolu tri ponude iz Azije i već sklopljen predugovor sa jednim.

Napadač Anderson ili Makeda, levi bek Ristić i sedmicu na Lotou - Bane Ivanović. Idealan scenario Crvene zvezde, čak i ako Bane ne dođe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati