Fudbal

Sašo Ilijoski

27. 07. 2020. 07:09 0

Jang Bojs otežao Zvezdin put do Lige šampiona

Crvena zvezda se priprema za sezonu, a od sinoć je mogla da pravi konkretnije planove za kvalifikacije u Ligi šampiona jer je sad izvesno da će Jang Bojs odbraniti titulu u Švajcarskoj i našeg šampiona učiniti sigurno nepovlašćenog u žrebu za treće kolo.

Dok Juventus i Barselona ne izbace Lion, odnosno Napoli iz Lige šampiona, Zvezda neće znati da li kreće iz prvog ili drugog kola. Trebalo bi iz drugog ako favoriti pobede što svakako donosi brigu manje i sedam dana više za pripreme.

Crveno-beli će svakako biti povlašćeni u žrebu za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a rasplet u Lisabonu, gde se igra završnica elitnog takmičenja, zanimaće ih samo zbog Liona i Napolija ako se budu plasirali u četvrtfinale.

Sada možemo da napravimo provizornu sliku kvalifikacija za Ligu šampiona kao da Zvezda kreće iz prvog kola. Sa koeficijentom 22,750 naš prvak je povlašćen u prvom kolu i ako bude igrao rivali mogu da mu budu: Budućnost iz Podgorice, Celje, Sileks, Đurgarden, Ararat, KuPS, KR Rejkjavik, Tirana, Florijana, Folja Eš, Flora, Dinamo Brest, Riga, Evropa, Ki Klasvik, Konahju Kvaj i pobednik pretkola.

U drugom kolu crveno-beli su takođe u jačem šeširu s tim da su mogući rivali Midtjeland, veoma jak prvak Danske, pa ako prođu svoje rivale u prvom kolu Šerif, Ferencvaroš, Slovan, Dandalk, Suduva, Omonija, Sarajevo, Dinamo Tbilisi i prvak Rumunije.

Već u trećem kolu kvalifikacija Crvena zvezda je u slabijem šeširu i u nekom provizornom žrebu, ako hopotetički računamo da će ekipe sa većim koeficijentom pobeđivati, za rivale može da ima Olimpijakos, Seltik, Dinamo Zagreb, Astanu, Slaviju Prag i Ludogorec. To treće kolo je i najznačajnije jer ako se prođe u plej-of obezbeđena je grupna faza Lige Evrope.

U ovoj sezoni, u prva tri kola kvalifikacija igra se samo po jedan meč i to na terenu rivala koji se žrebom odredi. Žreb za prva dva kola je 9. i 10. avgusta, a datumi odigravanja su 18/19. avgust (prvo kolo), 25/26. avgust (drugo kolo). Žreb za treće kolo održaće se 31. avgusta a mečevi će se igrati 15/16. septembra.

U plej-ofu se jedino igraju dva meča, prvi 22/23. septembra i revanši 29./30. septembra a parovi se žrebaju 18. septembra. Ako prođe, srpski špampion bi išao na Ajaks, Salcburg, Olimpijakos i Seltik.
U slučaju da se ostvare prognoze i da Ajaks i Salcburg odu direktno u Ligu šampiona zbog pomeranja, onda Crvena zvezda kreće iz drugog kola, a u plej-ofu bi osim Olimpijakosa i Seltika za rivala imala još Dinamo i Astanu.

Težak put, neizvestan, ali ništa lakši nije bio ni prethodne dve sezone pa je Zvezda sijala u grupnoj fazi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati