Fudbal

Direktno.rs

12. 07. 2020. 09:39 0

Vuković ušao u istoriju Legije a srušio lažne mitove

Aleksandar Vuković je na klupi Legije osvojio titulu prvaka Poljske i ušao u istoriju kluba kao treći igrač i trener koji je sa ovim velikanom iz Varšave otvarao šampionski šampanjac.

Nekadašnji izdanak škole Partizana igrao je šest sezona u Legiji, dva puta je osvajao titule 2001/02. i 2005/06, a sada se okitio prvim mestom i kao trener i to sedam dana po potpisivanju novog dvogodišnjeg ugovora.

- Čestitam igračima na tituli i zahvaljujem im što su ispunili očekivanja. Savršeno sam znao šta govorim na konferenciji nakon poslednjeg meča prošle sezone. Tada su me svi držali za jednu reč, ali meni je to još uvek veoma važno. Posvećenost mora biti prikazana - na terenu. Naš klub je uradio sve ono što je obećao. Stvoren je tim, koji je u ovoj sezoni učinio mnogo, dostojan je svake pohvale i divljenja. Završili smo prelazni rok krajem prošlog avgusta i tek tada smo imali igrače koje smo želeli. Znao sam da ovaj tim može da igra dobar fudbal, a malo je ljudi verovalo da ćemo, kada završimo deveti, krenuti u pravom smeru. Od jesenjeg meča sa Lehom stabilizovali smo formu i odigrali šampionski - komentarisao je za klupski sajt Vuković.

Pomenuo je Vuković i faktor pandemije korona virusa koji jeste uzdrmao sve ljude, pa i njegov tim, ali ne u toj meri da ne može da stigne do cilja. Hvalio je Aca i pojedince, ali je najavio pojačanja.

- Ako želimo da podignemo nivo igre, potrebna su nam konkretna pojačanja - pet-šest igrača na nivou Filipa Mladenovića, što će učiniti da tim napravi korak napred. Bez tok koraka se nećemo moći razvijati. A, mi želimo da napravimo novi iskorak.

Pohvalio je i finansijsku politiku kluba.

- Ponosan sam što smo sa sportskim direktorom i skauting službom postigli takve rezultate: 20 miliona evra stiglo je u klub od transfera, potrošili smo 3,5 miliona evra na pojačanja, od kojih je samo Bartož Sliž, koštao 1,5 miliona evra. Videćemo da je ovo najbolji novac potrošen u istoriji ovog kluba. Manje smo trošili na plate fudbalera i zaposlenih, ponašali smo se domaćinski i to je omogućilo klubu da poboljša svoj kvalitet i vrednost tima.

Na kraju je Vuković demistifikovao priču o favorizovanju Legije koja stalno lebdi u medijima.

- Nikad nije lako osvojiti poljsko prvenstvo sa Legijom. Postoji mnogo lažnih mitova oko kluba. Teško je suditi o Legiji, nijedna kontroverza nije rešena u našu korist. Već nekoliko godina ne igramo kod kuće u utakmicama Кupa Poljske. Morali bismo da imamo bar 20 titula više da je tako, jer mnogi često kažu da smo bili favorizovani. Navodna promocija Legije je licemerje - zaključio je Vuković, koji je od 13 titula prvaka ovog kluba učestvovao u tri, dve kao igrač i jednoj kao trener.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati