Fudbal

Milan Zarić

03. 06. 2020. 12:56 0

Real do kraja sezone neće igrati na svom stadionu!

Španska liga vraća se idućeg vikenda, tačnije 11. juna, ali njen najčešći prvak Real Madrid nastavak takmičenja dočekaće u znatno drugačijim uslovima u odnosu na one na koje je navikao.

Preostale utakmice u Primeri Real neće igrati na čuvenom "Santjago Bernabeuu", nego na trening-igralištu, objavio je predsednik Florentino Perez.

Radi se o stadiončiću "Alfredo Di Stefano" u Valdebebasu, koji prima 6.000 ljudi, a na kojem zvanične utakmice igra Realova druga ekipa - Kastilja.

Čelni ljudi Reala su se vodili devizom da nema smisla igrati na "Bernabeuu" kada već ne mogu navijači da prisustvuju utakmicama, pa će kraljevski klub taj period iskoristiti da renovira stadion.

Radovi su već počeli, a trenutno se uklanjaju travnjak i deo sedišta, zbog čega na stadionu, jasno, ne može da se igra. Renoviranje će, procenjuje se, koštati oko 550 miliona evra, a njen glavni cilj je da omogući uvlačenje i izvlačenje travnjaka, kao i montiranje pokretnog krova. Završetak obnove bio je planiran za 2022. godinu, ali ovaj potez mogao bi rezultirati ranijim završetkom radova.

Na stadion u Valdebebasu u međuvremenu se postavlja nova rasveta, prostor za reklame i VAR tehnologija kako bi se stvorili vrhunski uslovi za nastavak takmičenja.

Da podsetimo, Real će prvu utakmicu nastavka sezone igrati 14. juna kod kuće protiv Eibara, a na "Di Stefanu" će još gostovati Valensija, Majorka, Hetafe, Alaves i Viljareal. Na ovom stadionu će Real, pod uslovom da eliminiše Mančester siti u osmini finala, igrati četvrtfinale i eventualno polufinale, u slučaju da UEFA ne odluči da završnicu organizuje po principu fajnal-ejta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati