Fudbal

Milan Zarić

30. 05. 2020. 19:25 0

GOLEADA Partizan napunio mrežu Lučanaca

Fudbaleri Partizana su uspešno započeli "restart" Superlige, jer su na svom terenu bili ubedljivi i deklasirali su lučansku Mladost sa 4:1 u 27. kolu prvenstva Srbije. Ubedljiv trijumf crno-belima doneli su Marković, Asano, Sadik i Stevanović, dok je poraz gostiju samo ublažio Odita.

Duel u Humskoj nije imao nikakvog rezultatskog značaja, budući da su crno-beli juče i zvanično ostali bez šanse da se i dalje bore za titulu, pošto je Crvena zvezda pobedom nad Radom rešila sve dileme i postala šampion, dok ekipa Mladosti iz Lučana nije imala nikakav imperativ, budući da ne može u Evropu.

I sve je to obećavalo otvorenu utakmicu. Samo na nju je valjalo malo i pričekati, budući da je njen start kasnio nekih desetak minuta, zbog uvredljivog transparenta na južnoj tribini, pa sudija Novica Anđelovski nije želeo da označi početak meča sve dok on ne bude bio skinut. I kada je to obavljeno, lopta je mogla da krene sa centra.

I kako je počeo meč, izabranici Save Miloševića su želeli da pokažu što više u Humskoj. Tako su krenuli da stvaraju šanse od prvog minuta, ali je dva puta bio neprecizan Marković, dok se nije proslavio ni Asano. Međutim, revija promašaja je prestala u 12. minutu, kada se prvi put zatresla mreža Lučanaca. Asano je tada dodao loptu do Sadika, ovaj je samo produžio do Markovića i vihornom krilu nije bilo teško da se upiše u strelce sa pet metara i donese prednost.

Na krilima sjajnog početka crno-beli su nastavili, pa su duplirali prednost u 20. minutu. Sve je odlično odradio Bibras Natho, dao je loptu kao na tacni Takumi Asanu, kome nije bilo teško da lako zatrese protivničku mrežu.

Činilo se u tim momentima da je sve rešeno, međutim nisu Lučanci hteli da se predaju bez borbe, pa su tako u prvom poluvremenu i uzvratili. Obiora Odita, nekadašnji napadač Partizana, posle prekida je ostao potpuno sam u petercu "parnog valjka", pa se upisao u strelce i vratio neizvesnost u meč.

I ona je trajala sve do polovine drugog poluvremena, kada su crno-beli sa dva brza gola rešili meč i napunilu mrežu protivnika do vrha. Rezultat se promenio u 62. minutu, kada je Umar Sadik realizovao penal, da bi u 70. minutu sve bilo rešeno, budući da je tada Filip Stevanović majstorijom doneo ogromnih 4:1.

Do kraja meča je bilo još prilika da se promeni rezultat, želeli su crno-beli da postignu još koji pogodak, međutim lopta nije htela u mrežu, pa su na kraju domaći slavili sa pomenutih "plus tri".

Ovim trijumfom crno-beli su se učvrstili na drugom mestu superligaške tabele sa 61 bodom (pet više od trećeplasirane Vojvodine), dok je Mladost i dalje osma sa 37 bodova.

Saša Ilić u loži

Utakmicu u Humskoj i ubedljivu pobedu crno-belih gledao je i Saša Ilić, živa legenda Partizana. On se našao u društvu potpredsednika Vladimira Vuletića i generalnog direktora Miloša Vazure i bio je odlično raspoložen, na šta je uticao i dobar rezultat. Mnogi navijači Partizana su njegovo prisustvo u Humskoj na društvenim mrežama komentarisali i kao mogući povratak u klub, pa ostaje da se vidi da li će od toga nešto i biti.

Pored Saše Ilića, duel između Partizana i Mladosti gledao je i Zvonimir Vukić, bivši as crno-belih i nekadašnji reprezentativac naše zemlje.

Partizan - Mladost 4:1 (2:1)

Stadion: FK Partizan. Strelci: Marković u 12, Asano u 20, Sadik u 62. iz penala i Stevanović u 70. za Partizan, a Odita u 23. minutu za Mladost. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo). Igrano bez prisustva navijača.

Partizan: Stojković, Miletić, Vitas, S. Pavlović, Urošević (od 78. Brežančić), Šćekić, Zdjelar, Marković (od 71. Lakčević), Natho (od 65. L. Pavlović), Asano (od 46. Stevanović), Sadik (od 66. Matić).

Mladost: Knežević, Pešić, Mićević (od 46. Milošević), Sinšić, Radović (od 75. Pavlović), Stojanović, Perović, Selenić, Kijevčanin, Eliomar (od 56. Babić), Odita (od 76. Kos).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati