Fudbal

Direktno.rs

30. 05. 2020. 10:23 0

Grafičar će igrati takmičarski, ali neće u Superligu

Prva liga Srbije nastavlja se danas, ali se još jedna dilema vezana za ishod trke zna: Grafičar, lider PLS će, bez obzira na ishod u poslednja četiri kola, odustati od ulaska u Superligu Srbije!

Uprava Grafičara, koji je ugovorom vezan kao filijala Crvene zvezde, odlučila je da tim u prestala četiri kola odigra maksimalno takmičarski, ali i da zbog propisa ostane u prvoj ligi Srbije bez obzira na plasman.

Odluka je očekivana, jer "ljubičasti" nemaju u ovom trenutku svoju infrastrukturu, morali bi da igraju na drugom stadionu, ali i da raskinu ugovor sa srpskim šampionom. To povlači drugačiju finansijsku konstrukciju, a Grafičar je već započeo sve predradnje za izgradnju novog stadiona na svojoj adresi.

Ne treba sumnjati da će talentovani tim koji sjajno sa klupe predvodi Milija Žižić, a uspešno rukovodi predsednik Slobodan Govedarica, ostatak sezone u PLS odigrati sportski i u duhu fer-pleja i da će pokušati najbolju sezonu u istoriji kluba da kruniše i prvim mestom. Sada će Metalcu iz Gornjeg Milanovca (isti broj bodova kao i Grafičar 47), zatim OFK Bačkoj (43), Zlatiboru (42) i Kolubari (41) biti znatno olakšan put u elitu jer odlukom Odbora za Hitna pitanja FSS četiri najbolje plasirana tima ulaze u proširenu Superligu od 20 klubova. Tu treba dodati i da je Savez Kabelu (41 bod) zabranio ulazak u viši rang zbog kazne za nameštanje utakmica.

U ovom času, za Grafičar je najbolje da ostane razvojni tim, a da se kao klub dalje razvija. Ovom odlukom "grafosa" upoznat je i naš Savez.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati