Fudbal

Milan Zarić

29. 05. 2020. 21:37 0

Dekijeva prva titula: Zvao sam Miloja da podignemo pehar

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Rad sa 5:0 u 27. kolu Superlige, te su tako tri runde pred kraj šampionata osvojili titulu! Ovaj trofej ima poseban značaj za Dejana Stankovića, budući da je to njegov prvi u trenerskoj karijeri.

Veoma dobro je Deki zaplovio u trenerske vode, sačuvao je prednost koju mu je ostavio Vladan Milojević i mirno je odveo crveno-bele do nove, 31. šampionske titule u klupskoj istoriji. A posle najvećeg uspeha u trenerskoj karijeri, proslavljeni fudbaler nije štedeo reči hvale...

- Čestitam svima u klubu na tituli. Navijači su bili veoma važan faktor na putu do trofeja. Bez njih, mislim da ništa od ovog ne bi bilo moguće. Uvek su bili uz nas i davali nam vetar u leđa. Titula je i njihova. Naravno, tu su i divni momci koje treniram. Oni su dobri, zlatni momci, profesionalci i veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da svakodnevno radim sa njima. Zasluženo smo osvojili titulu - rekao je Stanković.

Naravno, kao što je to uradio i dan pre, Deki je veliku zahvalnost izrazio i svom prethodniku Vladanu Milojeviću.

- Pozvao sam Vladu da nam se pridruži i da podigne pehar sa momcima, naravno ako mu vreme to bude dozvoljavalo. Nemam nikakav problem sa tim, štaviše, to mi je zadovoljstvo. Zvezda je jedna velika porodica i to tako treba i da ostane.

Stanković je istakao da nasleđena bodovna prednost nije uljuljkala ni njega, ali ni njegove izabranike.

- Nasledio sam ekipu sa bodovnom prednošću, ali ni u jednom trenutku nismo odustajali. Nismo se ni opuštali, već smo se ponašali kao da zaostajemo za rivalom, a ne da imamo prednost. Spustio bih loptu što se tiče slavlja, jer je naš cilj osvajanje duple krune. Treba nam odmor, treba nam koncentracija. Nije lako i grati po 90 minuta u ovom ritmu nakon dva i po meseca pauze.

"Želimo duplu krunu"

Trener Zvezde ističe da se na osvajanju titule neće zaustaviti.

- Velika je stvar da se vratiš u klub za koji navijaš od malena i uspeš nešto da osvojiš. Sa igračima koje treniram je sve moguće. Fenomenalni su, zaslužuju svaki trofej, a naš naredni cilj je osvajanje Kupa Srbije. Želimo duplu krunu i maksimalno usmeravamo fokus na izazove koji nas očekuju u tom takmičenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati