Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: FK Crvena zvezda ]

28. 05. 2020. 16:23 0

Vraća se Superliga: Zvezda overava titulu na Banjici

Takmičenje u Superligi konačno će se nastaviti, i to po skraćenom postupku. Posle dva i po meseca ponovo će se lopta zakotrljati na našim terenima, a neizvesnosti gotovo da neće biti. Nema ispadanja, nema ni neizvesnosti u borbi za titulu, pošto je Crvenoj zvezdi potrebna samo još jedna pobeda kako bi treći put zaredom postala šampion. I lider ima šansu da reši sve dileme već sutra (19.30) na Banjici protiv Rada.

Duel u beogradskom okršaju neće imati ko da vidi, budući da neće biti navijača, međutim to ne smanjuje želju crveno-belih da se raduju i da dođu do titule. Tako bi stekli šansu da u narednom kolu pred svojim navijačima, kojih bi moglo da bude najviše 1.000, proslave šampionski naslov.

Trener Zvezde Dejan Stanković istakao je da njegovim izabranicima motiva i želje neće manjkati, uprkos tome što nema preterane neizvesnosti.

- Već dve nedelje se spremamo za meč sa Radom, svesni smo šta bi pobeda u tom susretu značila za Crvenu zvezdu. Kada kažem da radimo na sebi, to znači i da kontrolišemo pritisak. Pokušavam da objasnim igračima da važne utakmice zavise od samokontrole. Ne treba da ulazimo u konfuziju i da brzamo, već da poštujemo ono što smo dogovorili. Biće želje da se meč što pre završi kako bi se došlo do cilja, ali što budemo strpljiviji, bićemo bliži tituli - istakao je Stanković.

Istakao je šef stručnog štaba crveno-belih da su igrači na zadovoljavajućem nivou, ali da će trebati vremena da to bude onako kako je bilo pre pauze.

- Pre uvođenja vanrednog stanja, pokazivali smo zavidan nivo igre i kondicije. Trenutno smo na zadovoljavajućem nivou. Odigrali smo dve prijateljske, odnosno da budem precizniji - familijarne utakmice, i to su bili dobri testovi za nas, ali takmičenje je takmičenje. Utakmica za bodove je nešto drugo, ali mislim da ćemo biti na visini zadatka. Siguran sam da ćemo snažno i odlučno ući u meč.

Pohvalio je Stanković kolege iz stručnog štaba, kao i igrače zbog toga što su se vrlo brzo vratili na zadovoljavajući nivo spremnosti.

- Fenomenalno smo radili. Od momenta kada samo se ponovo okupili pa do danas. Hvala igračima što su bili profesionalci za vreme vanrednog stanja i što su kod kuće redovno trenirali. Posle smo počeli da radimo u grupama, gde je moj stručni štab odradio neverovatan posao sa igračima. Sve to se vidi na treninzima danas i zbog toga smatram da smo već sad na zavidnom nivou.

Bez obzira na to što je Stanković vrlo blizu da osvoji prvu titulu kao trener u Crvenoj zvezdi, on smatra da najveće zasluge pripadaju igračima, bivšem treneru Vladanu Milojeviću i navijačima.

- Došao sam u Zvezdu u momentu kada je imala 11 bodova prednosti u odnosu na prvog sledećeg rivala. Ukoliko se uzme titula sutra, a nadam se da hoće, ona pripada igračima, navijačima i Vladanu Milojeviću. Naravno da je prihvatam i ja. Ušao sam u proces koji će da traje dugo, ali dobro je ako sve to započnemo osvajanjem titule.

Sve priče vezane za prelazni rok, Dejan Stanković odlaže za vreme posle sezone.

- Zadovoljan sam igračkim kadrom koji raspolažem. Nadam se da ćemo 24. juna odigrati poslednju utakmicu u sezoni, tačnije finale Kupa, a tek posle toga možemo da pričamo, skeniramo i planiramo za Evropu i sledeću sezonu. Rekoh već, pravimo projekat i trudimo se da Zvezda iz dana u dan bude sve bolja.

Ne plaši Stankovića to što će fudbaleri igrati u ritmu sreda-subota.

- Ako hoćeš da igraš u velikom klubu, onda moraš da budeš spreman i za takve izazove i napore. Kroz čitavu igračku karijeru imao sam bar tri meseca u toku sezone kada sam morao da igram u ritmu sreda-subota. Moraš da budeš spreman. Na tebi je da treniraš, a na treneru da vodi računa o broju igrača, svežini i kvalitetu.

Stanković tvrdi da će mu nedostajati navijači, ali se nada da će ih ubrzo videti na stadionu "Rajko Mitić".

- Voleo bih da igramo pred navijačima, jer bi to značilo da smo pobedili virus. Biće dobro ako tako bude, siguran sam da bi to bio pravi praznik fudbala, ali o tom potom - podvukao je Stanković.

Što se zdravstvenog biltena tiče, istakao je Stanković da je Vulić propustio nekoliko treninga zbog problema sa zubima, dok se sa Sanogom neće previše žuriti, ali da je sve spremniji za velike izazove. Ostali igrači su zdravi i u konkurenciji za sastav za sutrašnji meč.

SUPERLIGA SRBIJE, 27. KOLO

PETAK

15.00 Inđija - Spartak
17.00 Vojvodina - Čukarički
19.30 Rad - Crvena zvezda

SUBOTA

15.00 Radnik - Proleter
17.30 Partizan - Mladost
19.30 Napredak - Radnički Niš

NEDELJA

17.30 TSC - Javor
19.30 Mačva - Voždovac

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati