Fudbal

Milan Zarić

27. 05. 2020. 20:33 0

Grujić strelac u remiju Herte i Lajpciga (VIDEO)

Fudbaleri Herte su u 28. kolu Bundeslige remizirali sa Lajpcigom (2:2) i tako su nastavili da pružaju dobre partije od povratka na teren posle pandemije koronavirusa. Jedan od fudbalera koji je obeležio ovaj meč bio je Marko Grujić, strelac vodećeg gola za Hertu.

Herta je odlično započela "restart" sezone, jer je upisala dve pobede, a da joj je to dalo potrebno samopoudanje, najbolje se videlo na startu meča protiv Lajpciga, učesnika četvrtfinala Lige šampiona.

Mreže su mirovale do devetog minuta, kada je golman domaćih Peter Gulači prvi put poklekao na meču. Tada je Platenhart odlično izveo korner sa leve strane, naš fudbaler Marko Grujić se odlično ubacio i sa sedam, osam metara je savladao nemoćnog mađarskog golmana.

Na taj način je nekadašnji vezista Crvene zvezde naneo prvi udarac "letećim bikovima", kojima je pobeda imperativ u borbi za drugo mesto, ali je Grujić golom pokazao da će do nje teško doći. A kada je reč o Grujiću, on je pokazao da je u dobroj formi, jer je odigrao kvalitetne prethodne dve utakmice, a u strelce se upisao prvi put od decembra.

Ipak, slavlje zbog Grujićevog gola nije trajalo dugo, jer je 15 minuta kasnije Lajpcig došao do izjednačenja. Nkunku je u tom 24. minutu odlično izveo korner, pronašao je Klostermana u kaznenom prostoru rivala i on je glavom doneo izjednačenje - 1:1.

Tim rezultatom se i otišlo na poluvreme, da bi se na novi gol čekalo sve do 68. minuta, kada je preokret doneo Patrik Šik i tako negovestio da bi Lajpcig, ipak, mogao da se raduje.

Međutim, takvog mišljenja nije bio Kšištof Pjatek, češki napadač na pozajmici iz Milana, koji je u 82. minutu bio precizan sa bele tačke i tako je ujedno postavio i konačan rezultat.

Ovim remijem Lajpcig je ostao treći sa 55 bodova (dva manje od drugoplasiranog Dortmunda), dok je Herta 11. sa 35 bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati