Fudbal

Milan Zarić

16. 05. 2020. 16:46 0

Na odstojanju i sa maskama: Tužna scena iz Nemačke

Bundesliga se konačno vratila! Posle pauze od dva meseca ponovo se igraju fudbalske utakmice u Nemačkoj, ali uz još uvek određene mere predostrožnosti.

Da je tako, uverili smo se danas u Dortmundu, gde je Borusija dočekala Šalke i posle 45 minuta je vodila sa 2:0. Nije Borusija imala onu uobičajeno podršku "žutog zida" (navijača Dortmunda, prim. aut.) na "Signal Iduna parku", međutim nije to bila jedina promena u odnosu na situaciju pre koronavirusa.

Naime, fudbalerima je prilikom postizanja pogotka zabranjeno zajednično proslavljanje, nema više izlaska na terene sa mališanima koji fudbalere drže za ruku, kao ni međusobnog pozdravljanja sa suparnicima i sudijama.

A koliko Nemci vode računa o svim tim merama, postalo je jasno kada je otpočeo meč između Dortmunda i Šalkea. Naime, na društvenim mrežama je kružila slika rezervnih igrača "milionera", koji su meč posmatrali na bezbednoj distanci jedni od drugih i sa zaštitinim maskama.

Sve je to odalo tužan prizor, ali su svi svesni da moraju da se poštuju preporučene mere kako bi se rizik od eventualnog širenja korone sve na minimum.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati