Fudbal

[ Izvor: Veče sa Ivanom Ivanovićem/Nova S ]

15. 05. 2020. 23:32 1

"Doktor mi je rekao da nikad ovo nije video! Pobediću!"

Legendarni srpski fudbaler i sadašnji trener Bolonje Siniša Mihajlović opisao je kako izgleda njegova borba sa leukemijom od trenutka kada je saznao da ima tešku bolest do danas.

Miha je gostovao u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na televiziji Nova S, gde je putem video linka najpre govorio o koronavirusu i karantinu, istakavši da se srećan jer provodi čitavo vreme sa svojim najmilijima.

- Proveo sam dva najlepša meseca u životu. Nekima to teško padne, ali ja sam četiri meseca proveo u sobi tri za tri bez da otvorim prozor, nisam viđao ljude više od nedelju dana. Sada sam sa ženom, decom, izađem na terasu da ispušim cigaru. Evo sada u Italiji ima mnogo razvoda jer ljudi nisu navikli da provode po 24 sata sa partnerom. Postoji povećan broj slučajeva nasilja nad ženama - rekao je Mihajlović.

Trener Bolonje potom se osvrnuo na jedan od najgorih trenutaka u njegovom životu - dan kada su lekari otkrili da boluje od leukemije.

- Ja sam uvek bio zdrav, jedan dan trčim, jedan dan dižem tegove. Mislio sam da mi ne može biti ništa. Bio sam na Sardiniji, do maja sam trenirao svaki dan. Bio sam okej. Kad dobiješ leukemiju, brzo se umoriš, izlaze ti crvene tačke, krv kad pereš zube. Ja nisam imao ništa od toga! Igrao sam na Sardiniji i stoni tenis sa sinovima, ujutru se probudim, nisam mogao da ustanem. Mislio sam da je neki mišić, i vratim se u Bolonju i doktor me nagovori da odem na magnetnu rezonancu. Vi mora da imate veliki otpor na bol, ja nisam video ovo za 40 godina rada na magnetnoj rezonanci. To je sve belo, to znači da je sve loše. Od kukova do leđa mi sve belo. Doktor mi ponovo vadi krv jer je moj otac umro od raka, na svaka tri meseca sam vadio krv. Brijao sam se i dolazi lekar i kaže: Hajmo nasamo. Kaže: Imaš ovaj problem, onaj. Mislim da imaš leukemiju. Ja kažem: Je l' se od toga umire?! On kaže: Pre 20 godina sigurno, ali danas ne - kazao je Mihajlović.

Imao je podršku čitavog sveta u borbi protiv opaske bolesti, a i sam Miha je poznat kao veliki brorac. Nijednog trenutka ne sumnja da će pobediti.

- Sad leukemija ima problem jer je došla kod Siniše, tako je rekao jedan novinar. Nijednog momenta nisam čekao da se lečim, ni u trenutku nisam sumnjao da ću da pobedim. Tako sam ponašao i razmišljao. Imao sam sreću da sam otišao u bolnici u Bolonji koja je jedna od najboljih u svetu. Bio sam savršen pacijent, šta mi kažete da radim ja ću da radim, ali da znate ja ću da pobedim to. Meni je bilo važno da dam primer svima ostalima koji su u mojoj situaciji, da ne posustaju. Ne treba da izgubiš volju za borbom. Imao sam obavezu prema svima, to je bio veliki publicitet. Četiri meseca nisam udahnuo svež vazduh - rekao je Mihajlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati