Fudbal

Milan Zarić

12. 05. 2020. 18:45 0

Prošlo je sedam godina: Poslednji ples Fergusona (VIDEO)

Na današnji dan pre sedam godina osvajanjem titule u Premijer ligi, od fudbala se oprostio Ser Aleks Ferguson, legendarni trener Mančester junajteda i jedan od najvećih stručnjaka u istoriji fudbala.

Ferguson je tada doneo odluku da se povuče posle 26 godina duge karijere protkane brojnim uspesima, a sve je krunisano na najlepši mogući način - šampionskom titulom.

A koliko je "Fergijev" odlazak bio veliki udarac za Junajted, svedoči to što ni za ovih sedam godina nisu mogli da se oporave od udarca. Menjali su se treneri, na užarenu klupu se sedali Dejvid Mojes, Luj van Gal, Žoze Murinjo i Ole Gunar Solskjer, međutim niko od njih nije uspeo da vrati "crvene đavole" na vrh.

Suze na oproštaju

Tokom Fergusonove ere Mančester junajted je osvojio čak 38 trofeja u svim takmičenjima i teško je da će ijedan trener na klupi velikana da ponovi bilo šta slično.

Legendarni škotski trener je u karijeri osvojio 13 titula u Premijer ligi, pet FA kupova, četiri Liga kupa, dve Lige šampiona, Svetsko prvenstvo za klubove i Superkup Evrope, a prethodno je osvojio i evropski trofej sa Aberdinom.

Zbog svega toga je bilo jasno da će Fergijev oproštaj od Junajteda biti dirljiv. I tako je bilo. Na meču protiv Svonsija je tih izašao iz tunela, a kada se pojavio na terenu stadion je ekplodirao, znajući da poslednji put kraj terena gleda jednog od najvećih trenera Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati