Fudbal

M. Z.

03. 05. 2020. 16:05 0

KAKVA IDEJA Premijer liga da se završi u - Australiji?!

Udruženje klubova Premijer lige užurbano traži način kako da završi sezonu, koja je prekinuta polovinom marta zbog pandemije koronavirusa.

Klubovi bi sredinom maja trebalo da krenu sa treninzima, ali još se ne zna kako će se i hoće li se prvenstvo završiti. Prema sadašnjim planovima, utakmice bi se igrale početkom juna na nekoliko engleskih stadiona i u strogo kontrolisanim uslovima, naravno, pred praznim tribinama.

A kada je reč o nastavku sezone, zanimljiv predlog je stigao iz Australije, piše "San". Glavni fudbalski agent u toj zemlji, Geri Vilijams, koji živi u Pertu, predložio je da se ostatak Premijer lige odigra upravo u njegovom gradu.

- Kontaktirao sam lokalne vlasti i engleske klubove i svima se sviđa ta ideja. Gradske vlasti u Pertu bile bi oduševljene takvim događajem, a ovog vikenda ćemo ponovo pregovarati - rekao je Vilijams.

Prema Vilijamsovom predlogu, utakmice bi se igrale na četiri lokacije u Pertu, a u gradu bi bilo smešteno svih 20 ekipa. Ne bi trebalo da bude ni previše testiranja, budući da je opasnost od zaraze koronavirusom u Australiji minimalna, a čak postoji opcija da se na tribine pusti određen broj navijača.

Vreme odigravanja utakmica bilo bi prilagođeno evropskom tržištu, a izbegla bi se i vrućina, budući da u Australiju dolazi zima.

- Jako mi se sviđa ta ideja i nadam se da će je i ostali zastupnici podržati. Ne vidim nikakav problem. Fudbaleri bi po dolasku u Australiju bile u kratkom karantinu i onda bi mogli slobodno da se kreću - rekao je zastupnik u gradskom veću Perta Glen Sterl.

Britanski "San" je kontaktirao i neke engleske klubove, te tvrdi da su brojni vrlo zainteresovani za tu opciju.

- Većina engleskih klubova ide na letnju turneju u Australiju, tako da ne vidim zašto to ne bismo učinili sad. Klima bi bila idealna - rekao je izvor ovog britanskog lista.

Dakle, Australijanci su povukli prvi potez, neki klubovi su iskazali želju da zaigraju u Australiji, sada samo ostaje da se vidi šta će reći funkcioneri FS Engleske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati