Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: FK Partizan ]

08. 04. 2020. 16:06 0

Fudbalerima Partizana smanjene plate za 50 odsto

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem u kom je istakao da će prvotimcima "parnog valjka" plate biti smanjene za 50 odsto dok traje pandemija koronavirusa.

Crno-beli su održali sednicu UO na kojoj su doneli ovu odluku, a saopštenje prenosimo u celosti:

- Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da ukaže na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da, u vremenu pandemije virusa SARS2-COV-19, te uvedenog stanja u Republici Srbiji istakne solidarnost i najadekvatniji prevazilaženje predstojeće finansijske krize.

Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA, mišljenja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i članova 116 i 117 Zakona o radu Republike Srbije, a u vezi sa članom 137 Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je na sednici Upravnog odbora jednoglasno odlučio sledeće:

Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa stručnog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto - navodi se u saopštenju FK Partizan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati