Fudbal

Milan Zarić

27. 03. 2020. 10:46 0

BRAVO Deli pravdu na terenu i leči ljude od korone

Iragarce Fernandez deli pravdu u elitnoj španskoj ligi za fudbalerke, ali je to za nju sada u potpuno drugom planu. Jer, u danima kada se njena zemlja bori protiv pošasti zvane koronavirus, ona je dala svoj doprinos, pa je tako postala medicinska sestra i sve čini da obolelima pruži što bolji negu.

Ova 26-godišnjakinja se već pet godina obučavala za medicinsku sestru, da bi globalna pandemija, koja je suspendovala kompletan sport, ubrzala njen napredak u zdravstvu.

Igagarce Fernandez je objasnila kako izgleda borba sa koronavirusom.

- Kada neko dođe sa kašljem i grozunicom, moj posao je da analiziram njegove simptome, i to dok nosim punu zaštitnu opremu. Rizik od prenošenja bolesti je veliki, jer stalno živimo sa nim. To je veoma stresno iskustvo, jer se uvek borite protiv nečega što ne možete da vidite, tako da ste uvek u nepovoljnom položaju - rekla je Fernandez za AFP, a prenosi "Jahu".

Mlada Igararce je svesna koliko je njen posao zahtevan, ali ne želi od toga da pravi pompu.

- Nisam super žena ili tako nešto, samo radim svoj posao, baš kao i svi ostali.

Uprkos tragediji izazvanoj koronavirusom, samoizolacija je dovela i do jedinstva španskog naroda, koji svake večeri aplaudira medicinskim radnicima.

- Taj aplauz svake večeri... Pa, to je neverovatno! Radim u istom medicinskom centru dve godine i, da budem iskrena, niko mi do sada hvala nije rekao. Stvarno je divno videti da je taj naš rad preopoznat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati