Fudbal

Milan Zarić

19. 03. 2020. 14:24 0

ZVANIČNO Nema fudbala u Engleskoj do maja!

Fudbal se u Engleskoj neće igrati barem još mesec i po dana! Takmičenje u Premijer ligi je prošle nedelje prekinuto na neodređeno vreme zbog pandemije koronavirusa, a sada je poznato da se lopta na engleskim terenima neće kotrljati sigurno do kraja aprila.

Ovu informaciju danas su potvrdili čelnici Premijer lige i Fudbalskog saveza Engleske.

- Shvaramo da smo u teškim vremenima i naše misli su sa svima pogođenima virusom COVID-19. Jeidnstveni smo u želji da pronađemo načina kako bi se prvenstvene i evropske utakmice odigrale što je pre moguće. Zbog toga smo kolektivno podržali UEFA u odlaganju Evropskog prvenstva kako bi se stvorio prostor u kalendaru da se odigraju prvenstvene, evropske, ali i utakmice Kupa do kraja sezone, te da se tako zadrži integritet svakog takmičenja - navodi se u saopštenju.

Ističe se da ne postoji jasan rok do kada bi trebalo da se završi sezona.

- Pravila i propisi Fudbalskog saveza Engleske jasno određuju da sezona mora da se završi najkasnije do 1. juna, a svako takmičenje će odrediti dužinu sezone igranja. Međutim, odbor FS Engleske je dogovorio da se ukine ovo ograničenje za sezonu 2019/20. Pored toga, postigli smo dogovor da se lige u Engleskoj odlože do 30. aprila.

Ističe se da je zdravlje igrača, stručnih štabova, članova uprave i navijača najbitnije.

- Nejasno je koliko će se brzo širiti koronavirus, a mi smo posvećeni tome da sačuvamo zdravlje članova svih klubova. Nastavićemo da sledimo Vladine savete i sarađivaćemo u pokušaju da se nađe što bolje rešenje za nastavak sezone kada to uslovi dozvole. Još jednom da naglasimo, naše misli su sa svima koji su pogođeni koronavirusom - navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati