Fudbal

Milan Zarić

10. 03. 2020. 22:54 0

Vicešampion Evrope ispao, Iličić dao četiri gola Valensiji!

Fudbaleri Totenhema, i dalje aktuelni vicešampioni Evrope, doživeli su još jedan poraz od Lajpciga i na bolan način su okončali učešće u osmini finala Lige šampiona. Nemački tim je slavio sa 3:0 u revanšu i ukupnim rezultatom 4:0 je otišao u četvrtfinale. A među osam najboljih je i Atalanta, koja je i u drugom meču savladala Valensiju. U revanšu je bilo 4:3 za ukupnih 8:4, a junak je bio četvorostruki strelac Josip Iličić!

Ne blistaju igrači londonskog tima ove sezone, u velikoj su krizi, što je rezultiralo (pre)ranim ispadadnjem iz Evrope. Prošle sezone su došli do finala Lige šampiona, ostvarili su istorijski rezultat, međutim ove sezone se njihova misija okončala mnogo ranije, već u prvoj rundi nokaut faze.

Izgubili su izabranici Žozea Murinja u prvom meču na svom terenu sa 1:0, ali su, ipak, verovali da mogu da dođu do preokreta i da eliminišu Lajpcig. Ali, da se to neće dogoditi videlo se već u prvom poluvremenu.

Jer, "leteći bikovi" su furiozno ušli u meč, rešeni da pred svojim navijačima naprave rezultat za istoriju i prvi put se plasiraju među osam najboljih ekipa u Evropi. I to im je pošlo za rukom.

Odbrana Totenhema je prvi put popustila u 10. minutu. Najbolji igrač Lajpciga Timo Verner je posle karambola u kaznenom prostoru "pevaca" samo odložio loptu do Marsela Zabicera, koji nije oklevao. Raspalio je po njoj iz prve i matirao Uga Lorisa, kome je lopta prošla ispod ruke.

Već tada je moglo da se nasluti kava sudbina čeka Totenhem, a sve je rešeno u 21. minutu. Tada je Angelino prošao po levoj strani, pronašao je Zabicera u kaznenom prostoru, a on je ponovo iskoristio očajnu reakciju Lorisa i drugi put na meču se upisao u strelce. Šutirao je glavom, lopta se opet izmigoljila iz ruku francuskog golmana, te je tako rešena svaka dilema o konačnom pobedniku.

A tačka na meč je stavljena u 87. minutu, kada je Emil Forzberg stavio potpis na demoliranje Totenhema i plasman u četvrfinale Lige šampiona!

Lajpcig je ispisao stranice klupske istorije, baš kao i Atalanta, koja je i u revanšu slavila protiv Valensije. Tim iz Bergama je trijumfovao na praznoj "Mestalji" sa 4:3, pa je sa ukupnih 8:4 našla svoje mesto među najboljih osam u Evropi.

Ceo meč u Valensiji je prošao u veoma tužnom tonu, jer usled epidemije koronavirusa na tribinama nije bilo navijača. Taj ambijent nekako je više išao na ruku Atalanti na samom početku, pa su gosti došli do prednosti u trećem minutu, kada je mrežu "slepih miševa" sa bele tačke pogodio Josip Iličić.

Uspeli su domaći nekako da se oporave, pa su izjednačili u 21. minutu preko Kevina Gameira, ali je u finišu prvog poluvremena usledio novi šok, jer je Iličić, ponovo iz penala, vrati prednost Atalanti.

U nastavku se situacija promenila, barem na početku drugog poluvremena. Tako je Valensija u 51. minutu, opet preko Gameira, došla do poravnjanja, da bi kompletan preokret doneo Feran Tores 18 minuta kasnije.

Nadali su se "slepi miševi" da bi barem sa pobedom mogli da okončaju ovaj dvomeč, ali to nisu dozvolili Italijanu, koji su u finišu meča sa dva pogotka došli do slavlja i u drugom međusobnom duelu ovih rivala. Josip Iličić je bio egzekutor u oba slučaja, pa je sa nestvarnim učinkom od četiri pogotka odveo Atalantu u četvrtfinale.

Ispisana je istorija - to su uradili i Lajpcig i Atalanta, rešeni su da naprave probleme većim klubovima u samoj završnici i jasno je da ih niko ne može sprečiti u tome da sanjaju. A ko će im se naći na putu do ostvarenja snova, biće poznato posle žreba.

LAJPCIG - TOTENHEM 3:0 (2:0)

Stadion: "Red Bul Arena". Gledalaca: 42.146. Strelci: Zabicer u 10. i 21. i Forzberg u 87. minutu. Sudija: Karlos del Sero (Španija).

Lajpcig: Gulači - Klosterman, Upamekano, Halstenberg - Mukijele (od 55. Adams), Lajmer, Zabicer (od 87. Forzberg), Angelino - Nkunku (od 59. Hajdara), Verner, Šik.

Totenhem: Loris - Orije (od 90+1. Volkot), Aldervejreld, Tanganga, Sesenjon - Dajer, Vinks - Lo Selso (od 80. Fernandeš), Ali, Lamela - Moura.

VALENSIJA - ATALANTA 3:4 (1:2).

Stadion: "Mestalja". Igrano bez prisustva gledalaca. Strelci: Gameiro u 21. i 51. i Tores u 67. minutu za Valensiju, a Iličić u 3. (penal), 43. (penal), 71. i 82. za Atalantu. Sudija. Ovidiju Hategan (Rumunija).

Valensija: Silesen - Vas, Kokelan (od 74. Čerišev), Dijakabi (od 46. Gedeš), Gaja - Tores, Pareho, Kondogbija, Soler - Gameiro, Rodrigo (od 79. Florenci).

Atalanta: Sportijelo - Đimsiti, Kaldara, Palomino - Hatebur, De Run (od 44. Zapata), Frojler, Gosens - Pašalić (od 83. Tameze) - Iličić, Gomez (od 78. Malinovski).

OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA, REVANŠI

UTORAK, 10. MART
Lajpcig - Totenhem 3:0 (2:0) - prvi meč 1:0
Valensija - Atalanta 3:4 (1:2) - prvi meč 1:4

SREDA, 11. MART
21.00 Liverpul - Atletiko Madrid - prvi meč 0:1
21.00 PSŽ - Borusija Dortmund - prvi meč 1:2

UTORAK, 17. MART
21.00 Juventus - Lion - prvi meč 0:1
21.00 Mančester siti - Real Madrid - prvi meč 2:1

SREDA, 18. MART
21.00 Barselona - Napoli - prvi meč 1:1
21.00 Bajern Minhen - Čelsi - prvi meč 3:0

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati