Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mozzart sport ]

28. 02. 2020. 15:59 0

ZDRAVO RIVALSTVO Deki i Savo izazvali smeh na DIF-u

Treneri Crvene zvezde i Partizana Dejan Stanković i Savo Milošević, nekadašnji saigrači iz nacionalnog tima, studentima na DIF-u pričali o stručnim temama, ali je bilo i smeha.

Jedno od zanimljivijih pitanja postavila je studentkinja, a ono se odnosilo na odabir pojačanja tokom prelaznog roka. Nabrajajući kriterijume kojima se vodi prilikom formiranja profila potencijalnog novajlije, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je rekao:

- Imaš kalup koji uzmeš i odabereš pet profila koji te zanimaju. Naravno, Dijego Milito odmah otpadne jer dosta toga zavisi od finansija. Idemo dalje, 50 miliona ne može, 30 miliona ne može, 8 miliona takođe... Ali ti si već izabrao profile koji su ti potrebni - izgovorio je Zvezdin strateg i u trenutku promenio izraz lica svog kolege iz Partizana.

Kolika se pažnja obraća na tehničku pripremu u radu sa seniorskim timovima?

 

- Ja, ako mogu da poboljšam svakog igrača tri posto, onda je na 20 igrača to mnogo. Hoću još više i jače od svakog. Svakodnevno možeš i moraš da se baviš specifičnim radom. Mora da postoji vreme da se zajedno sa stručnim štabom odvojiš trenutke za individualan rad. Kada igraš u ritmu "nedelja-nedelja" onda moraš obavezno da radiš sa špicevima, defanzivcima, kompletnim blokom - istakao je Stanković.

Dvojica trenera su se potom suočila sa pitanjima studenata. Prvo je glasilo: Na koji način se pripremate sa igračima za običnu utakmicu, a kako kada je derbi u pitanju? Stanković je odmah reagovao uz šaljivu opasku: "Ja još nisam spremao derbi", što je ponovo izazvalo sjajnu reakciju među okupljenima.

Uvek aktelna tema u srpskom fudbalu su pojačanja. Posebno ona inostrana. Pitanje studenata je bilo- koji su kriterijumi neophodni prilikom dovođenja igrača?

- Bitno je da odabereš pet profila. Kod nas naravno dosta zavisi od finansija. Postoji oni igrači od 40 miliona evra, toliko košta Milito, ne možeš Etoa koji vredi 30 miliona. Potom ide onaj od 20, 10, pet...".

Potom je uskočio Milošević i u šali začuđujuće pitao - pet milona?!

- Dajem priper samo.. - nastavio je u pozitvimom tonu Stanković i dodao:

- Zavisi od toga koliko sebi možeš da priuštiš u finansijskom smislu. Tu naravno veliku ulogu igra skauting tim. Savo to voli "kafanski da kaže" koliko para toliko muzike - ponovo je podigao atmosferu među studentima Zvezdin trener.

Susret dvojice trenera i okupljenih bio je krajnje pozitivan, sportski i uz dosta smeha. Nadajmo se da će se i na terenu u nedelju igrači i stručni štab oba tabora ponašati sportski i da će se voditi čuvenom frazom "neka bolji pobedi".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati